БИО МАГАЗИН

Какъв продукт търсите?

Поръчайте с обаждане или e-mail

Можете да се свържете с нашия консултант и да продиктувате или изпратите списък с продукти.

Всички наши новини, промоции и събития директно във вашата електронна поща!

НачалоЛекарски екип на Медицински център "Здравословен Живот"

Лекарски екип на Медицински център "Здравословен Живот"

 


Д-р Морис Цолов
Специалност: Кардиология; Вътрешни болести
Лично и професионално ангажиран с основните идеи на програма „Здравословен Живот” по време на тридесет годишната си практика с пациенти със сърдечно-съдови заболявания и вътрешни болести, той се присъединява се към екипа на медицински център „Здравословен Живот”, защото е силно мотивиран да насочва и помага на пациентите със сърдечни проблеми от най-ранна възраст, като акцентира върху огромното значение на превенцията на организма срещу болести чрез правилно хранене, активен спорт и анти-стресов начин на живот. Дългогодишната практика и наблюдения на д-р Цолов върху първопричините и естеството на сърдечните заболяванията на пациентите го правят безкрайно ценен кадър за екипа на ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ.

Д-р Цолов продължава традицията на лекари в семейството си и завършва Медицинска Академия в София през 1979г. Придобива специалност по Вътрешни болести през 1986г. и специалност по Кардиоревматология през 1990г. Допълнително специализира и Клинична алергология. От 27 годони работи в УМБАЛ „Св. Анна”, в гр. София в клиника по Кардиология. Ръководи екипа на Интензивен Кардиологичен сектор за периода 1999-2006г. Заема длъжност на заместник председател на Комисията по етика в УМБАЛ „Св. Анна” за периода от 1998г. до 2004г.

Сред водещите му професионални и научни интереси са съвременно лечение на исхемична болест на сърцето, интервенционално лечение на ИБС и белодробен тромбоемболизъм, алкохолна аблация при ХКМП и др. Член е на Дружеството по Кардиология в България.Член на БЛС. Участва активно във всички национални конгреси по кардиология, симпозиуми и презентации. Неколкократно е бил лектор на тема „Лечение на Артериална хипертония с АСЕ инхибитори - ефективност и резултати” на база на свои дългогодишни изследвания и анализи на пациенти със сърдечно-съдови заболявания. Допълнително, д-р Цолов е участвал в курсове по повишаване на квалификацията и усвояване новостите в терапевтично поведение в спешните състояния в кардиологията, проведени в Мадрид и Будапеща през 2003г. и 2005 г. За периода 2000-2010г., д-р Цолов системно участва в клинични проучвания, проведени в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Св. Анна”, като участник и Главен изследовател фаза III и фаза IV.Д-р Владимир Шишков
Специалност: Диетология
Завършил е медицина във ВМИ – Пловдив през 1990 година. От самото си завършване работи активно в областта на фармацията, храненето, лечението и превантивната медицина, както с природни, така и с фармацевтични продукти, храни и хранителни добавки. Член е на Българското Научно Дружество по Хранене и Диететика.
Д-р Шишков е профилиран в изграждането на цялостни индивидуални лечебно-профилактични и оздравителни програми, както и на диетични планове, насочени към преодоляване на здравословни проблеми и достигане на състоянието на „оптимално здраве“, в съответствие с принципите на орто-молекулярната медицина. Автор е на редица публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение.
Eдин от малкото медицински специалисти в областта на храненето и диететиката, които се ръководят от принципите на орто-молекулярната медицина в диагностиката, профилактиката, лечението и рехабилитацията на всички медицински заболявания. Орто-молекулярната медицина е сериозната научна основа на модерно направление, известно още като нутритерапия или диетотерапия, включващо както прилагането на конвенционални диети и хранителни режими, така и клинично обоснованата употреба на биологично активни вещества и есенциални нутриенти като допълнение към индивидуалното хранене, с цел достигане и задържане в състояние на оптимално здраве за максимално продължително време от човешкия живот.
Д-р Шишков е автор на редица публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение. Д-р Шишков е бил лектор в уникалната програма „Natura Sanat“ за обучение на магистър-фармацевти и придобиването им на допълнителна квалификация и консултантски умения в областта на хранителните добавки.


Д-р Шишков е бил свободен докторант към катедрата по „Хигиена, медицинска екология и хранене“, медицински консултант на Представителството на "Фарма Норд" за България. Работил е и за едни от най-големите фармацевтични фирми в света, както и за българския клон на компанията “Nestle”, известна като най-мощната компания занимаваща се с храни и хранене в световен мащаб. Работил е и като консултант към оздравителния хомеопатичен център “Фитолек” и центърът за цялостно здравно възстановяване “Холиста” в София.Д-р Диана Въндева
Специалност: Диетология и метаболитни заболявания
Д-р Диана Въндева завършва медицина в Медицински Университет - София през 2008 година. По време на обучението си участва в международни конгреси за млади лекари и студени и провежда практическо обучение с участие в професионални летни стажове в Испания и Чехия. От 2009 година започва специализация по хранене и диететика в УМБАЛ „Царица Йоанна” – ИСУЛ в Клиника по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика, която завършва 2012 год. В рамките на обучението си по хранене и диететика преминава основни и тематични курсове по хранене и диететика, курсове по клинично хранене, участва в научни форуми и конгреси, в обучение на студенти и курсанти в следдипломна квалификация.

Научни интереси: в областта на диететиката, хранителни разстройства, клинично хранене, затлъстяване, метаболитни нарушения.

Член на: Българско дружество по хранене и диететика, Българско дружество по парентерално и ентерално хранене, Българско ендокринологично дружество.


Д-р Татяна Николова
Специалност: Педиатрия, алтернативна медицина
Д-р Татяна Николова е родена на 7 февруари 1957 г. в Украина. През 1983 г. завършва Харковския Медицински Университет и започва лекарската си практика като педиатър в гр. Червен Бряг. Една година по-късно се прехвърля в Спешен Център в гр. Плевен, където работи 10 години.

Като дете боледува често и лошо – 11 бронхопневмонии, многобройни гнойни ангини със ставни усложнения, язви на стомаха и дванадесетопръстника като последица от лечението на артрита. Лекарската й практика, обаче, не й дава отговор на многото въпроси, свързани със здравето й. В последствие й се появяват нови заболявания, като нестабилна стенокардия, микроинфаркт. През всичките тези години др Николова упорито търси отговор на въпросите: “Какво е да си здрав? Доколко стабилно е това състояние? Как да го поддържам?”

Когато възможностите на конвенционалната медицина се изчерпват, започва да изучава алтернативна медицина. Колкото повече и по-задълбочено учи, толкова по-ясно разбира, че същността е в простите неща – кислород, дишане, храна, почивка, начин на мислене. Прилагайки частично тези принципи, получава частични резултати.

Започва упорито, последователно и дисциплинирано да прилага методите на алтернативната медицина – хранителни добавки, билкови препарати, както и позитивни утвърждения, методите на Силва, Луиз Хей, д-р Синелников, Норбеков, компютърна диагностика и честотни терапии с Оберон и други. И резултатът, макар и бавно, започва да се появява. Трябват й 3 години, за да получи абсолютен и стабилен резултат, както и да научи тайната на равновесието. Тя е равносилна на дефиницията на здравето.

По-късно започва да лекува по този метод и, за нейна радост, това се превръща в основната й лекарска практика. Завършва многобройни задълбочени курсове по алтернативна медицина, както и по нутрициология (хранене на клетката) – едно от най-важните условия, за да сме здрави.

Към настоящия момент д-р Николова започва работа към МЦ „Здравословен Живот” . Нейни основни „помощници” в работата са продуктите на Coral Club International. Тя работи с био-резонанс Оберон и всеки желаещ може да се запише за преглед. След диагностиката с този уред се разпечатва епикриза, представяща пълното функционално състояние на целия организъм, посочват се и най-подходящите за всеки конкретен случай лекарствени средства, хомеопатични препарати и биологичноактивни добавки към храната на натурална основа и се постигат много по-добри резултати при профилактиката и лечението, за дълготрайно здраве, радост и благоденствие в живота.


Д-р Диaна Милушева
Специалност: Анестезиология, алтернативна медицина. Практикуваща Бахова цветотерапия, диетология, нутриционистика
Д-р Диана Милушева – завършва медицина 1990 г във Варна. През 1994 година придобива специалност анестезиология и интензивна терапия в Медицински университет София.

Още в началото на лекарската си практика проявява интерес към алтернативните методи на лечение. Изучава хипнотерапия, сугестология и прилага принципите на диетологията във възстановителния период след прекарано тежко заболяване. От 2011 година се занимава с Бахова цветотерапия (ученик и последовател на френската школа на д-р Жерар Волф) като основно или придружаващо лечение при състояния, свързани както с психо-емоционалното равновесие, така и със соматична симптоматика. Прилага методите на лечение на нутриционистиката и цветните есенции на д-р Бах (научете повече ТУК). Лектор по Бахова терапия и личностно развитие.

Бах терапия
Баховата терапия е свърана с еволюцията на вибрационната медицина и по същността си представлява енергийна терапия. Вибрационните лекарства – есенции или тинктури, са заредени с определена честота на фина енергия. Според нейния откривател д-р Едуард Бах (1886 – 1936), болестта се причинява от неуспеха на физическата личност да се държи в съответствие с желанията и копнежите на Душата. Преведено на съвременния ни език, това означава, че болестите, от които страда физическото ни тяло, се дължат на определени дисфункционални ментални състояния, свързани с психологическия профил на всеки един от нас.

Опитът с лечебните цветни есенции до момента доказва достоверността на това твърдение. Правилно подбраната комбинация от цветни есенции успешно повлиява емоционалния дисбаланс и по този начин води до възстановяване на енергийното равновесие, а това е равнозначно на добро здраве.

Уникалният ефект на цветните еликсири, липсата на странични действия и пристрастяване, невъзможността от предозиране и възможността за безопасно комбиниране с всички алопатични и алтернативни методи на лечение, превръщат Баховата терапия в най-човечната медицина, която напълно следва основния принцип „Първо не вреди!”, а след това ни връща в състояние на хармония и добро здраве! Най-ефикасният начин да останем здрави и най- сигурният да помогнем на нашето тяло да запази способността си да се самолекува! Есенциите на д-р Бах напомнят на клетките как да запазят вибрациите на доброто здраве и нещо повече – как отново да изпаднат в тези витални вибрации!

Вече може да се запишете за консултация с доктор Милушева и в нашия медицински център, съответно за Бахова терапия или за диететика.


Д-р Димитър Пашкулев
Специалност: Хомеопатия; Фитотерапия; Природолечение
Роден е през 1960 год. в гр. Брацигово, в учителско семейство. Живее и учи във Велинград, Пловдив и Пазарджик, като проявява многостранни научни интереси (математика, литература, химия, биология, история, философия и др.), събира знания за неконвенционалните методи на лечение и самоусъвършенстване, пише стихове, постига успехи като шахматист.
• Дипломира се с отличие като лекар през 1986 г. От 1989 г. живее и работи в гр. София. Провежда обучение по фитотерапия в Окръжна болница при д-р Д. Памуков.
• От 1991 г. работи като фитотерапевт. Участва активно в основаването на в. "Дар" и едноименния кабинет.
• Във "Вестник - книга", бр. 5/17 от 1992 г. излиза за пръв път обширно изложение на разбиранията му за комплексното природолечение.
• От 1993 г. д-р Пашкулев е медицински редактор на в. "Лечител" и участва в предавания по електронните медии.
• През периода 1993 - 2000 г. се квалифицира в методи като хомеопатия (работи специално върху майчините настойки и ниските разреждания), Бахова цветотерапия и ароматотерапия, по време на курсове с английски преподаватели.
• През 2000-2003 г. активизира проучванията си и в области като междуличностна и трансперсонална психология, психодрама, източни диагностични, профилактични и терапевтични методи.


Д-р Пашкулев е автор на разработки за натурални препарати от билки и етерични масла. От тях 8 са течни фитодобавки, а 4 спадат към лечебната козметика, признати също като ефикасни помощници за практикуващите общ, възстановителен, спортен и точков масаж. Два от мехлемите са получили международно признание на престижни изложения в Европа и Америка. Той е разработил и рецепти за 12 типа билкови чайове, съобразени както с диагнозите, така и с източните конституции и кръвните групи.


Д-р Пашкулев има публикувани 5 книги по диетология, фитотерапия и комплексно природолечение (последната от които - "Древни и нови идеи във фитотерапията", е издадена през 2001 г.); участвал е в подготовката на десетки други български и преводни заглавия и в периодични издания - като съавтор, редактор или рецензент - към фирми като "Кибеа", Хомо футурус", "АБС" и др. Той има дългогодишен опит и в редакция на статии с медицинско и разнообразно съдържание, листовки и каталози на фирми за природни продукти и др. Има издадени също две стихосбирки и подготвя трета, както и книга с мъдри мисли, над която е работил дълго време заедно с баща си (последният е бил един от първите у нас, опитал се да въведе афористиката в училищата).


В цялостната си дейност д-р Д. Пашкулев се стреми да обедини ценното от различните конвенционални и природосъобразни подходи към физическото и душевно здраве. Това се отразява най-вече в комплексните и индивидуализирани, изпълними при домашни условия природолечебни програми, които той съставя. Общите му възгледи са в унисон със стойностните и обединяващи направления в науките за човека, недогматизираната духовност, информатиката, образованието, литературата и изкуството. Тe през ноември 2003 г. намират израз в книгата му "Проект Антропорелогия" и едноименната инициатива за оптимално координиране усилията на различни специалисти в обучението.


В екипа на „Здравословен живот” д-р Димитър Пашкулев извършва консултации и изготвя индивидуални лечебни програми чрез методите на фитотерапията и хомеопатията, с помощта на най-ефикасните природни продукти.Илиана Занкова, психотерапевт
Запознайте се с новия психолог на Здравословен Живот - Илиана Занкова. Завършва клинична и консултативна психология в СУ, клинична социална работа НБУ. Член е на Българската Асоциация по Психотерапия, на Дружеството на психолозите, като има частна психотерапевтична практика.

Работила е в 5-та градска болница (МБАЛ) София в периода 2002 – 2011 година. Има опит със следните случаи: депресирани; тревожни, напрегнати състояния; с панически атаки; психосоматика; житейска криза, проблеми в отношенията с партньора/ката, децата, родителите; чувство за неудовлетвореност от живота; усещане за несправяне с живота; претърпели загуба на близък; раздяла, развод; самота; пред житейски дилеми, пациенти с хронични заболявания (колит (улцерозен), болест на крон, хипертония, хиперинсулинолемия, диабет).

Практикува психодинамична психотерапия. Предоставя консултации и психотерапия на възрастни (над 18 г) по повод на тревожни и депресивни състояния; паническа симптоматика; емоционални и поведенчески проблеми, след преживяна загуба, травма, раздяла, развод и др.; потребност от развитие и самоусъвършенстване; подобряване на взаимоотношенията; ниска самооценка (негативни представи за себе си); необходимост от промяна в начина на живот (заради хронично заболяване, стрес, неудовлетвореност). Може да запишете своя час за консултация с д-р Занкова всяка сряда от 13:00 ч до 17:00 ч.
Д-р Валя Георгиева
Специалност: Психиатрия
Д-р Валя Георгиева е завършила „Медицинска академия” в град София през 1995 година. От самото си дипломиране работи в областта на психиатрията. Има придобита специалност психиатрия.

От 1996 година постъпва в „Национален център по наркомании”- гр. София, където без прекъсване работи до 2004 година. От 2005 година до настоящия момент практикува в „Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм” – град София.

Доктор Валя Георгиева е придобила професионалната си квалификация и опит както в резултат на непосредствената работа с пациентите, така и благодарение на постоянните обучения и специализации, които провежда. Сертифицирана е от Калифорнийския университет в Сан Диего, САЩ, Департамента по психиатрия към Университета на Пиза, Италия, а също така и от „Кетеа”-Гърция и „Българската асоциация по когнитивно- поведенческа терапия”.

Един от малкото специалисти в България в областта на Психиатрията на зависимостите, с 15 годишен опит в тази насока. Лекува както заболявания, свързани със зависимостта към психоактивни вещества (кокаин, хероин, амфетамини, марихуана и алкохол), така и все по-разрастващите се зависимости към хазарт и медикаменти.

В дългогодишната си практика на лекар е усъвършенствала методите на психотерапията. Практикува когнитивно-поведенческата психотерапия, мотивационно интервюиране и системната терапия.

Благодарение на комплекса от прилагани подходи успешно лекува тревожност, паническо разстройство, депресии, стресови реакции и други психични болести.Д-р Мария Николова - старши асистент
Специалност: Диетология
Доктор Николова е завършила медицина през 2004 година в Медицински Университет – София, като 2001 – 2002 година се е обучавала в Медицински Университет – Виена, Австрия. Специалност „ Хранене и диететика” е защитила през 2008 година в МУ – София. От 2005 година работи в Катедра „Хигиена, Медицинска Екология и Хранене” към МУ – София като асистент, а от 2010 г. е старши асистент в същата катедра. Обучава студенти по медицина, дентална медицина и фармация по хранене и хигиена. Участва в следдипломното обучение на специализанти по „Хранене и Диететика” и курсове за следдипломна квалификация по същата специалност. В рамките на обучението си е преминала редица тематични, основни и с практическа насоченост курсове в областта на храненето и диететиката. Има редица курсове и специализации и в чужбина (по клинично хранене в Мастрихт, Холандия, LiveLongLearning – курсове във Флоренция, Италия, диплома от ТeachТheТeachers – курс за LiveLongLearning – преподавател от Ница, Франция). Участвала е в редица научни форуми у нас и има пет публикации.

Научните й интереси са в областта на новоразвиващото се направление от науката за хранене – нутригеномика и нутригенетика, а така също затлъстяване и свързаните с него метаболитни заболявания, хранене и имунитет, хранителни алергии и интолеранси, детско хранене, оценка на хранителен прием и хранителен статус.

Ежегодно участва, като гост – лектор, на организираните пациентски срещи от фондация „Жени без остеопороза”. Член е на български и международни научни организации (Българското дружество по хранене и диететика, Българското дружество по ендокринология, Българското дружество по остеопороза и остеоартроза, Българското дружество по ентерално и парентерално хранене – BULSPEN, Европейското дружество по ентерално и парентерално хранене – ESPEN).

В медицински център “Здравословен живот” Д-р Николова дава диетологични консултации при: наднормено телесно тегло и затлъстяване и съпътстващите ги метаболитни нарушения, хранителни алергии и непоносимости, хранене по време на бременност и кърмене, детско хранене.Д-р Ася Николова
Специалност – дерматология и венерология

Родена в гр. София. Завършва медицина в МА-София през 1980 г. През 1980 работи като участъков педиатър в гр. Костинброд, обл. София. През 1981 г. след проведен конкурс започва работа като асистент към Катера по Дерматология и Венрология МА –София. През 1986 г. престепенувана в старши асистент, а през 1990 като главeн асистент към катедрата. През целия си трудов стаж извършва кинико-диагностична, научно-изследователска и преподавателска дейност.

През 1985 придобива специалност по дерматология и венерология.
Специализирала в Москва 1986 г., Тел Авив, Израел 1994 г., Атина, Гърция 1997 г.
2002 – Удостоверение № 157 Здравен мениджмънт
2003 – Сертификат № 608014484/18.04.2003г. за оценители съгласно Наредба 10 от 26.2001 на МЗ

Редица участия и сертификати от участия в практически курсове по Лазерни ситеми, мезотерапия, филъри, пилинги, ботокс, дерматохирургия, дерматоалергология.

Научна продукция: 35 публикации (25 на български и 10 на други езици), участие в 2 учебника (като съавтор), 1 изобретение и 3 рационализации, множество статии в научно-популярни издания.
Десетки участия в научни конгреси и симпозими у нас и в чужбина.
Участия в редица здравни телевизионни предавания.

Сфери на специален интерес: акне, розаея, дерматологична козметика, дерматоалергология.

Ежегодно участе в обучението на студенти, специализанти, СДК, общопрактикуващи лекари, ерготерапевти.

Член на Българското Дерматологично Дружество, Член на Съюза на Учените в България, Член на Европейската Академия по Дерматология и Венерология.


Д-р Радка Александрова, д.н.
Специалност: Пулмология
Д-р Александрова е завършила медицина в град София през 1974 година.
Работила е като участъков лекар в селски здравен участък.

През 1977 година, след спечелен конкурс, е приета като редовен аспирант в научния институт по пневмология и фтизиатрия. Защитила е успешно дисертация на тема Клинични прояви на муковисцидозата при възрастни. Има преподавателска дейност на студенти и специализанти. Автор е на научни публикации в областта на белодробната патология. Член е на българското и на европейското дружество по белодробни болести. Участва активно във всички национални и европейски конгреси по белодробни болести.
През периода от 1996 до 2009 година е началник отделение по белодробни болести в областния диспансер за белодробни болести. Работила е като експерт в ТЕЛК – белодробни болести.
В своята лечебна дейност освен стандартното медикаментозно лечение д-р Александрова прилага билки, лечебни растения и хранителни добавки.

С успех лекува следните белодробни болести:
• Вирусни инфекции на ГДП
• Хроничен бронхит
• Бронхиална астма
• Хронично обстуктивна белодробна болест
• Бронхаектазна болест
• Белодробна туберкулоза

Д-р Александрова е разработила система за отказване от тютюнопушенето.Д-р Ваня Евтимова
Специалност: Имунология; Хомеопатия; Вирусология
Д-р Евтимова завършва образованието си по медицина във ВМИ, Варна. След това работи по разпределение като участъков лекар в детско отделение на ОБ, гр. Силистра и като участъков лекар в Добруджа. По-късно започва работа като завеждащ лаборатория по ентеровирусни инфекции в РИОКОЗ, Варна. С конкурс преминава на преподавателска длъжност в катедра по микробиология и вирусология при ВМИ, Варна. Разкрива лаборатория по психоневроимунология към катедра по психиатрия, а след няколко години преминава на длъжност главен асистент в катедра психиатрия при ВМИ, София. Работи в областта на невроимунологията при пациенти с дегенеративни неврологични и психични заболявания. В последните години е специалист на свободна прлактика.

Научна дейност
• Д-р Евтимова е автор на научни статии в областта на микробиологията, вирусологията , имунологията и профилактика на здравето.
• Участвала е с научни презентации в национални и международни форуми .
• Преминала е специализации по вирусология и имунология у нас и във водещи европейски институти и клиники.
• Притежава специалност по клинична вирусология, с научно звание-доктор по медицина и дисертация по ентеровирусни инфекции.
• Придобила е допълнителна квалификация по хомеопатична медицина с дипломи от ЦОРХ, България и ВМИ, София.

Профилактична дейност
• Д-р Евтимова извършва консултации за подобряване състоянието на имунната система при деца и възрастни и поддържане на добър имунен отговор във времето.
• Лектор и консултант в областта на хранителни добавки с доказан произход, придружаващи сертификати за качество и потвърдено безопасно приложение.
• От години системно публикува в популярни издания статии за лечение с хомеопатия и съчетаването му с утвърдени практики за здравословен живот.

Лечебна дейност
• За пациентите си изготвя комплексни оздравителни програми съобразно индивидуалните особености на физиологията, патологията и психоемоционалните им характеристики .
• Целта на тези програми е да се подпомогне лечебния процес, като се активират собствените оздравителни възможности и се осигури пълноценно възстановяване след заболяване.
• В програмите са включени схемите за медикаментозна терапия, съвети за здравословен хранителен и двигателен режим и препоръки за прием на хранителни добавки от природни източници като подпомагащи лечението средства.

В природолечебната си дейност използва хомеопатията като самостоятелен или придружаващ алопатичното лечение метод.


Доц. Д-р Благой Йорданов д.н.
Специалност: Диетология
Доцент Д-р Благой Димитров е завършил медицина в гр. София през 1972г. Работил като ординатор в УНГ отделение в Районна болница - гр. Бяла Слатина.

През 1973г., след спечелен конкурс, е приет за научен сътрудник по хранене към Международния Координационен център към СИВ по проблема
„ Повишаване на хранителната стойност на съществуващите и създаване на нови видове висококачествени хранителни продукти”. През 1988г. защитава дисертация на тема „Приложение на лактопротеина в диетотерапията на белтъчно-енергийната недостатъчност”. През 1990г. се хабилитира като ст.н.с.ІІ ст., а от 1991г. започва работа в Центъра по хигиена, медицинска екология и хранене. Бил е зав. секция „Хранене” и зам. директор на Центъра. Има повече от 60 публикации в областите: нови хранителни технологии, хранене и диететика и хранителна епидемиология. Член е на Българското дружество по хранене и диететика. Участвал като лектор в следдипломното обучение на специализантите по „Хранене и диететика” и курсове за следдипломна квалификация по същата специалност. Има редица курсове и специализации у нас и в чужбина.

В медицински център Здравословен живот д-р Йорданов провежда консултации по всички проблеми свързани с храненето на здрави и болни хора.Д-р Стоян Личев
Специалност: Нефрология
Д-р Личев е с 32 години лекарски стаж до момента и продължава да работи активно. Завършил е медицина в гр. Пловдив а е специализирал в Медицинска академия София.

Работил е като общо практикуващ лекар, във вътрешно и кардиологично отделение. Бил е завеждащ нефрологичен кабинет. Има практика в спешната, спортната и трудовата медицина. От 22 години е със защитена специалност по вътрешни болести, а от 13 години е със защитена специалност по нефрология.

Специалист е също по ехографска диагностика на бъбреци, черен дроб, жлъчен мехур, далак, панкреас, пикочен мехур, простатна жлеза. Лекува ефикасно всички болести на бъбреците и пикочните пътища. Има голям опит в лечението на болести и от други области на медицината - болести на простатата, гинекологични заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат, стомашно-чревни, чернодробни и т.н.Д-р Димитър Христов - главен асистент
Специалност: Диетология
Д-р Христов е роден на 15.I.1959г. в гр. София. През 1977г. завършва средното си образование с отличен успех. Медицинска академия завършва през 1985г., след което работи по разпределение в ОХЕИ - Разград като лекар-ординатор. От 1986г. е асистент в катедрата по хигиена, медицинска екология и професионални заболявания - София. През 1990г. придобива специалност Обща хигиена и от същата година е прстепенуван в старши асистент. През декември 1999г. успешно полага изпит за придобиване на специалност - Хранене и диететика. От 2000г. е главен асистент към катедрата на Медицински факултет - София.

Д-р Христов членува в:
1. Българско научно дружество по хранене и диететика;
2. Българска асоциация по затлъстяване и съпътстващи заболявания;
3. Съюз на учените в България, секция “Храни и хранене”;
4. Българска липидна лига.

Интересите на д-р Христов в областта на храненето са насочени към протективното действие на антиоксидантите за човешкия организъм, ползотворното влияние на хранителните влакнини, функционалните храни и добавките, както и профилактиката на хроничните неинфециозни заболявания.

Като специалист по хранене и диететика към медицински център “Здравословен живот” д-р Христов дава консултации за следните заболявания:
• Наднормено тегло и затлъстяване;
• Диабет тип 2;
• Дислипидемии;
• Болести на храносмилателната система (гастрити, ентероколити, колити, язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, при резекция на стомаха);
• Чернодробни болести;
• Сърдечно-съдови заболявания;
• Бъбречно-каменни болести.Д-р Дора Петрова
Д-р Дора Петрова е родена в Червен Бряг. Завършва гимназия и медицински университет - гр. София със специалност неврология.

Дълги години работи във Военна болница на МВР - град Ловеч. Продължава трудовия си стаж в частен медицински център "Св.Тихон" и различни медицински центрове по трудова медицина.

Доц. д-р Маргаритка Иванова Бончева
Специалност: Kлинична лаборатория
Родена в гр. Свищов. Завършва медицина в МА-София през 1978 г. От 1979 г. до 1981 г. е научен сътрудник по хистохимия и електронна микроскопия в лаборатория по напречно-набраздена мускулатура в София. От 1981 г. до 1989 г. е асистент, старши асистент и главен асистент в Катедрата по клинична лаборатория, Научен Институт по Вътрешни Болести (НИВБ) към Медицинска Академия – София. От 1989 г. до сега работи в Болница „Лозенец” – София. От 2008 г. е Доцент към Катедратата по Обща медицина и Клинична лаборатория на МУ-Варна – Ръководител на Учебно Научен Сектор по Клинична лаборатория (второ работно място).

Придобити образователни и научни степени и звания:
• Диплом за „магистър по хуманна медицина” – 1978 г.;
• Диплом за образователната и научна степен „доктор” – 2006 г.;
• Избрана от ВАК за „Доцент” по клинична лаборатория през 2008 г. по конкурс на МУ-Варна.

Придобити медицински специалности:
• „Клинична лаборатория”- 1984 г.;
• „Научно-медицинска информатика” – 1987 г.

Следдипломни квалификации:
• Следдипломна квалификация по гликирани протеини – 1988 г., Москва;
• Следдипломна квалификация по клинична липидология – 1993 г., София;
• Следдипломна квалификация по контрол на имуносупресивната терапия -2000г., Висбаден;
• Следдипломна квалификация по съвременни метаболитни заболявания – 2006 г., София;
• Следдипломна квалификация по лабораторна ендокринология - 2008 г., Харков;
• Сертифициран експерт на МЗ по акредитация на лечебните заведения от 2004 г., София.

Научна продукция и научно ръководство:
Има над 45 публикации и над 70 участия в научни конгреси у нас и в чужбина, 8 признати рационалзации в областта на клиничната лаборатория, участие в 1 монография и 1 ръководство. Основните научни разработки са в областта на: РОСТ, Дислипопротеинемии и липидомодулираща терапия; Лабораторни маркери за оценка на риска и маркери за сърдечни заболявания; Кардиометаболитен синдром; Контрол на имуносупресивната терапия при транплантирани пациенти; ТЛМ, Лабораторен контрол на лечението на съвременни обменни заболявания и др.

Изнася лекции в курсовете за продължително медицинко обучение на БЛС на лабораторни специалисти, кардиолози, ендокринолози и детски лекари.
• Научен ръководител на дипломна разработка по клинична химия в СУ-София – защитена 1989 г.;
• Научен консултант на две дипломни разработки в ТУ-София – защитени 2002 г. и 2003 г.;
• Ръководител на специализацията по клинична лаборатория на осем лекари, от които 3-ма вече са придобили специалност;
• Научен ръководител на една редовна докторантура;

Членскто в редколегии, медицински организации и медийни изяви:
• Член на редколегията на сп. МЕДИНФО от 2006 г. до сега;
• Член на редколегията на сп. Обща медицина от 2011 г. до сега;
• Член на: БЛС;
• Председател на БДКЛ (Българско дружество по клинична лаборатория) - клон Варна; Българска Лига по липидология (научен секретар 1996-2000), Българска Лига по хипертония, Българска асоциация по затлъстяване и придружаващи я заболявания (BASORD), BCLF (Balkan Clinical laboratory Federation), IASO – (International Association for the Study of Obesity), EАPM (European Association for Predictive, Preventive and Personalized Medicine).

Участия като гост в над 10 предавания на медицинска тема в различни телевизии; над 15 публикации на медицински теми в национални ежедневници; автор и водещ на предаването „Студио Здраве” на ефирната телевизия „ТВ7” от 1998 до 2001 година - над 50 авторски предавания на различни здравни социално значими теми.


Д-р Пламен Луканов
Специалност: Ревматология
Д-р Пламен Луканов е роден в София на 19.10.1958 година. Той завършва висшето си медицинско образование през 1983 г. в София. Работи по разпределение в град Перник, първоначално като психиатър –1 година и 7 месеца, а след това започва работа в първия в страната артрологичен кабинет в поликлиниката на ОРБ-Перник, след специализация в Клиника по Ревматология – София.

През 1987 година се премества в Банкя, в БХБ - Болница за хронично болни, където придобива специалност по Вътрешни болести, а по-късно и втора – Ревматология, след втори стаж в Клиника по ревматология. Mеждувременно през 1990 г. болницата в Банкя преминава към МА – Кардиологична клиника, под ръководството на професор Чудомир Начев. След затварянето на болницата през 1996 г. д-р Луканов заминава за Либия, където работи 4 години. След завръщането си започва работа в болница ‘Здраве’ - Банкя като началник III-то ВО /след конкурс/. През този период, д-р Луканов поддържа тесни контакти с Клиника по Ревматология като започва активно да се занимава с проблема остеопороза.

Закупува ултразвуков остеометър през 2001 г. и паралелно с основната си работа се занимава с профилактика и лечение на това заболяване. След изтичане на договора с болница Здраве /3 години/, д-р Луканов започва самостоятелна медицинска практика, която извършва и сега. Преди около 2.5 години д-р Луканов закупува втори, усъвършенстван остеометър, на същата фирма – ‘Дженерал илектрик’ – Ахилес експрес.Д-р Веселин Илиев
Д-р р Веселин Илиев е роден на 04.10.1951 година в град София, в семейство на лекари. Майка му - Сладина Георгиева е професор по кожни болести, баща му - Димитър Илиев е доцент по детска кардиология; брат му - Емил Илиев е доцент по акупунктура, дерматолог.

Завършва 7-ма гимназия в град София. Образованието си продължава в медицинска академия в столицата и завършва 1976 година.

Трудовият му стаж преминава през Окръжна болница в Перник, III-та градска болница в София, I-ва детска специализирана болница София, през което време взима специалности за детски и кожни болести. Специализирал е в Германия, Швейцария и Австрия. Има повече от 30 годишен опит в областта на дерматологията, детските заболявания, козметиката и естетическата медицина. Има специалности по дерматология, педиатрия, медицинска козметика, дерматохирургия. От 1996 година ръководи медико-козметичен център където се занимава с естетическите и здравни проблеми на човешката кожа, като в същото време пропагандира за правилен и целесъобразен начин на живот, чрез който да се предпазваме от заболявания.

Д-р Веселин Илиев има над 30 публикации в различни популярни списания. Освен всичко това, Д-р Илиев се е занимавал професионално с музика - пиано и вокал. Вече е част и от нашия екип и може да получите неговото професионално мнение.

 

Обратна връзка