БИО МАГАЗИН

Какъв продукт търсите?

Поръчайте с обаждане или e-mail

Можете да се свържете с нашия консултант и да продиктувате или изпратите списък с продукти.

Всички наши новини, промоции и събития директно във вашата електронна поща!


Консултация и програмаПогрижете се за здравето си днес!

НачалоЛекарски екип на Медицински център "Здравословен Живот"

Лекарски екип на Медицински център "Здравословен Живот"

 


Д-р Морис Цолов
Специалност: Кардиология; Вътрешни болести
Лично и професионално ангажиран с основните идеи на програма „Здравословен Живот” по време на тридесет годишната си практика с пациенти със сърдечно-съдови заболявания и вътрешни болести, той се присъединява се към екипа на медицински център „Здравословен Живот”, защото е силно мотивиран да насочва и помага на пациентите със сърдечни проблеми от най-ранна възраст, като акцентира върху огромното значение на превенцията на организма срещу болести чрез правилно хранене, активен спорт и анти-стресов начин на живот. Дългогодишната практика и наблюдения на д-р Цолов върху първопричините и естеството на сърдечните заболяванията на пациентите го правят безкрайно ценен кадър за екипа на ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ.

Д-р Цолов продължава традицията на лекари в семейството си и завършва Медицинска Академия в София през 1979г. Придобива специалност по Вътрешни болести през 1986г. и специалност по Кардиоревматология през 1990г. Допълнително специализира и Клинична алергология. От 27 годони работи в УМБАЛ „Св. Анна”, в гр. София в клиника по Кардиология. Ръководи екипа на Интензивен Кардиологичен сектор за периода 1999-2006г. Заема длъжност на заместник председател на Комисията по етика в УМБАЛ „Св. Анна” за периода от 1998г. до 2004г.

Сред водещите му професионални и научни интереси са съвременно лечение на исхемична болест на сърцето, интервенционално лечение на ИБС и белодробен тромбоемболизъм, алкохолна аблация при ХКМП и др. Член е на Дружеството по Кардиология в България.Член на БЛС. Участва активно във всички национални конгреси по кардиология, симпозиуми и презентации. Неколкократно е бил лектор на тема „Лечение на Артериална хипертония с АСЕ инхибитори - ефективност и резултати” на база на свои дългогодишни изследвания и анализи на пациенти със сърдечно-съдови заболявания. Допълнително, д-р Цолов е участвал в курсове по повишаване на квалификацията и усвояване новостите в терапевтично поведение в спешните състояния в кардиологията, проведени в Мадрид и Будапеща през 2003г. и 2005 г. За периода 2000-2010г., д-р Цолов системно участва в клинични проучвания, проведени в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Св. Анна”, като участник и Главен изследовател фаза III и фаза IV.Д-р Владимир Шишков
Специалност: Диетология
Завършил е медицина във ВМИ – Пловдив през 1990 година. От самото си завършване работи активно в областта на фармацията, храненето, лечението и превантивната медицина, както с природни, така и с фармацевтични продукти, храни и хранителни добавки. Член е на Българското Научно Дружество по Хранене и Диететика.
Д-р Шишков е профилиран в изграждането на цялостни индивидуални лечебно-профилактични и оздравителни програми, както и на диетични планове, насочени към преодоляване на здравословни проблеми и достигане на състоянието на „оптимално здраве“, в съответствие с принципите на орто-молекулярната медицина. Автор е на редица публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение.
Eдин от малкото медицински специалисти в областта на храненето и диететиката, които се ръководят от принципите на орто-молекулярната медицина в диагностиката, профилактиката, лечението и рехабилитацията на всички медицински заболявания. Орто-молекулярната медицина е сериозната научна основа на модерно направление, известно още като нутритерапия или диетотерапия, включващо както прилагането на конвенционални диети и хранителни режими, така и клинично обоснованата употреба на биологично активни вещества и есенциални нутриенти като допълнение към индивидуалното хранене, с цел достигане и задържане в състояние на оптимално здраве за максимално продължително време от човешкия живот.
Д-р Шишков е автор на редица публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение. Д-р Шишков е бил лектор в уникалната програма „Natura Sanat“ за обучение на магистър-фармацевти и придобиването им на допълнителна квалификация и консултантски умения в областта на хранителните добавки.


Д-р Шишков е бил свободен докторант към катедрата по „Хигиена, медицинска екология и хранене“, медицински консултант на Представителството на "Фарма Норд" за България. Работил е и за едни от най-големите фармацевтични фирми в света, както и за българския клон на компанията “Nestle”, известна като най-мощната компания занимаваща се с храни и хранене в световен мащаб. Работил е и като консултант към оздравителния хомеопатичен център “Фитолек” и центърът за цялостно здравно възстановяване “Холиста” в София.Д-р Диана Въндева
Специалност: Диетология и метаболитни заболявания
Д-р Диана Въндева завършва медицина в Медицински Университет - София през 2008 година. По време на обучението си участва в международни конгреси за млади лекари и студени и провежда практическо обучение с участие в професионални летни стажове в Испания и Чехия. От 2009 година започва специализация по хранене и диететика в УМБАЛ „Царица Йоанна” – ИСУЛ в Клиника по метаболитно-ендокринни заболявания и диететика, която завършва 2012 год. В рамките на обучението си по хранене и диететика преминава основни и тематични курсове по хранене и диететика, курсове по клинично хранене, участва в научни форуми и конгреси, в обучение на студенти и курсанти в следдипломна квалификация.

Научни интереси: в областта на диететиката, хранителни разстройства, клинично хранене, затлъстяване, метаболитни нарушения.

Член на: Българско дружество по хранене и диететика, Българско дружество по парентерално и ентерално хранене, Българско ендокринологично дружество.


Д-р Татяна Николова
Специалност: Педиатрия, алтернативна медицина
Д-р Татяна Николова е родена на 7 февруари 1957 г. в Украина. През 1983 г. завършва Харковския Медицински Университет и започва лекарската си практика като педиатър в гр. Червен Бряг. Една година по-късно се прехвърля в Спешен Център в гр. Плевен, където работи 10 години.

Като дете боледува често и лошо – 11 бронхопневмонии, многобройни гнойни ангини със ставни усложнения, язви на стомаха и дванадесетопръстника като последица от лечението на артрита. Лекарската й практика, обаче, не й дава отговор на многото въпроси, свързани със здравето й. В последствие й се появяват нови заболявания, като нестабилна стенокардия, микроинфаркт. През всичките тези години др Николова упорито търси отговор на въпросите: “Какво е да си здрав? Доколко стабилно е това състояние? Как да го поддържам?”

Когато възможностите на конвенционалната медицина се изчерпват, започва да изучава алтернативна медицина. Колкото повече и по-задълбочено учи, толкова по-ясно разбира, че същността е в простите неща – кислород, дишане, храна, почивка, начин на мислене. Прилагайки частично тези принципи, получава частични резултати.

Започва упорито, последователно и дисциплинирано да прилага методите на алтернативната медицина – хранителни добавки, билкови препарати, както и позитивни утвърждения, методите на Силва, Луиз Хей, д-р Синелников, Норбеков, компютърна диагностика и честотни терапии с Оберон и други. И резултатът, макар и бавно, започва да се появява. Трябват й 3 години, за да получи абсолютен и стабилен резултат, както и да научи тайната на равновесието. Тя е равносилна на дефиницията на здравето.

По-късно започва да лекува по този метод и, за нейна радост, това се превръща в основната й лекарска практика. Завършва многобройни задълбочени курсове по алтернативна медицина, както и по нутрициология (хранене на клетката) – едно от най-важните условия, за да сме здрави.

Към настоящия момент д-р Николова започва работа към МЦ „Здравословен Живот” . Нейни основни „помощници” в работата са продуктите на Coral Club International. Тя работи с био-резонанс Оберон и всеки желаещ може да се запише за преглед. След диагностиката с този уред се разпечатва епикриза, представяща пълното функционално състояние на целия организъм, посочват се и най-подходящите за всеки конкретен случай лекарствени средства, хомеопатични препарати и биологичноактивни добавки към храната на натурална основа и се постигат много по-добри резултати при профилактиката и лечението, за дълготрайно здраве, радост и благоденствие в живота.


Д-р Диaна Милушева
Специалност: Анестезиология, алтернативна медицина. Практикуваща Бахова цветотерапия, диетология, нутриционистика
Д-р Диана Милушева – завършва медицина 1990 г във Варна. През 1994 година придобива специалност анестезиология и интензивна терапия в Медицински университет София.

Още в началото на лекарската си практика проявява интерес към алтернативните методи на лечение. Изучава хипнотерапия, сугестология и прилага принципите на диетологията във възстановителния период след прекарано тежко заболяване. От 2011 година се занимава с Бахова цветотерапия (ученик и последовател на френската школа на д-р Жерар Волф) като основно или придружаващо лечение при състояния, свързани както с психо-емоционалното равновесие, така и със соматична симптоматика. Прилага методите на лечение на нутриционистиката и цветните есенции на д-р Бах (научете повече ТУК). Лектор по Бахова терапия и личностно развитие.

Бах терапия
Баховата терапия е свърана с еволюцията на вибрационната медицина и по същността си представлява енергийна терапия. Вибрационните лекарства – есенции или тинктури, са заредени с определена честота на фина енергия. Според нейния откривател д-р Едуард Бах (1886 – 1936), болестта се причинява от неуспеха на физическата личност да се държи в съответствие с желанията и копнежите на Душата. Преведено на съвременния ни език, това означава, че болестите, от които страда физическото ни тяло, се дължат на определени дисфункционални ментални състояния, свързани с психологическия профил на всеки един от нас.

Опитът с лечебните цветни есенции до момента доказва достоверността на това твърдение. Правилно подбраната комбинация от цветни есенции успешно повлиява емоционалния дисбаланс и по този начин води до възстановяване на енергийното равновесие, а това е равнозначно на добро здраве.

Уникалният ефект на цветните еликсири, липсата на странични действия и пристрастяване, невъзможността от предозиране и възможността за безопасно комбиниране с всички алопатични и алтернативни методи на лечение, превръщат Баховата терапия в най-човечната медицина, която напълно следва основния принцип „Първо не вреди!”, а след това ни връща в състояние на хармония и добро здраве! Най-ефикасният начин да останем здрави и най- сигурният да помогнем на нашето тяло да запази способността си да се самолекува! Есенциите на д-р Бах напомнят на клетките как да запазят вибрациите на доброто здраве и нещо повече – как отново да изпаднат в тези витални вибрации!

Вече може да се запишете за консултация с доктор Милушева и в нашия медицински център, съответно за Бахова терапия или за диететика.Д-р Диaна Филипова
Специалност: Хомеопатия и Шуслерови соли

Д-р Диана Филипова завършва ВМИ гр. Пловдив пред 1985 г. и след това работи като педиатър в РБ гр. Сливница и в 14 поликлиника гр. София. Придобива специалност детски болести през 1994 г. в МА гр. София. От 1994 г. се отдава на диагностични методи, по-специално ултразвукова диагностика - абдоминална ехография и повърхностни структури.

Специализирала е в медицинския университет в гр. Падоа Италия. Сблъсквайки се с все по- разнобразни и трудни случаи за подобрение и изцеление от официалната медицина, странични и нежелани ефекти от лекарствата, все по-често хоронифициране на страданията, увеличаване честотата на автоимунните заболявания, неадекватен начин на мислене и живот, дисбаланс между очакванията и възможностите на хората да отговорят на предизвикателствата на съвременния живот, затруднената адаптация и хармония на човека като цяло насочва усилията и към други алтернативи.

През 2006 година завършва целия цикъл на обучение по клинична хомеопатия към МУ гр. София, в Центъра за обучение и развитие на хомеопатията. Участва в много форуми на Немското хомеопатично общество. Природосъобразният начин на живот, хармонията на мисленето стават приоритет в лечебната и дейност, акцентирайки на идеята за стимулиране на собствените възможности за възстановяване и здраве. През 2008 г. на един хомеопатичен форум в Баден Баден Германия научава за възможностите на Шуслеровата терапия за превенция и лечение на организма, съчетавайки в себе си всички положителни ефекти за съвременния човек - безвредност, положителни резултати при всички физиологични дисбаланси и подпомагане на всякъкъв вид терапевтични методи. Убедете се сами!


Илиана Занкова, психотерапевт
Запознайте се с новия психолог на Здравословен Живот - Илиана Занкова. Завършва клинична и консултативна психология в СУ, клинична социална работа НБУ. Член е на Българската Асоциация по Психотерапия, на Дружеството на психолозите, като има частна психотерапевтична практика.

Работила е в 5-та градска болница (МБАЛ) София в периода 2002 – 2011 година. Има опит със следните случаи: депресирани; тревожни, напрегнати състояния; с панически атаки; психосоматика; житейска криза, проблеми в отношенията с партньора/ката, децата, родителите; чувство за неудовлетвореност от живота; усещане за несправяне с живота; претърпели загуба на близък; раздяла, развод; самота; пред житейски дилеми, пациенти с хронични заболявания (колит (улцерозен), болест на крон, хипертония, хиперинсулинолемия, диабет).

Практикува психодинамична психотерапия. Предоставя консултации и психотерапия на възрастни (над 18 г) по повод на тревожни и депресивни състояния; паническа симптоматика; емоционални и поведенчески проблеми, след преживяна загуба, травма, раздяла, развод и др.; потребност от развитие и самоусъвършенстване; подобряване на взаимоотношенията; ниска самооценка (негативни представи за себе си); необходимост от промяна в начина на живот (заради хронично заболяване, стрес, неудовлетвореност). Може да запишете своя час за консултация с д-р Занкова всяка сряда от 13:00 ч до 17:00 ч.Д-р Ася Николова
Специалност – дерматология и венерология

Родена в гр. София. Завършва медицина в МА-София през 1980 г. През 1980 работи като участъков педиатър в гр. Костинброд, обл. София. През 1981 г. след проведен конкурс започва работа като асистент към Катера по Дерматология и Венрология МА –София. През 1986 г. престепенувана в старши асистент, а през 1990 като главeн асистент към катедрата. През целия си трудов стаж извършва кинико-диагностична, научно-изследователска и преподавателска дейност.

През 1985 придобива специалност по дерматология и венерология.
Специализирала в Москва 1986 г., Тел Авив, Израел 1994 г., Атина, Гърция 1997 г.
2002 – Удостоверение № 157 Здравен мениджмънт
2003 – Сертификат № 608014484/18.04.2003г. за оценители съгласно Наредба 10 от 26.2001 на МЗ

Редица участия и сертификати от участия в практически курсове по Лазерни ситеми, мезотерапия, филъри, пилинги, ботокс, дерматохирургия, дерматоалергология.

Научна продукция: 35 публикации (25 на български и 10 на други езици), участие в 2 учебника (като съавтор), 1 изобретение и 3 рационализации, множество статии в научно-популярни издания.
Десетки участия в научни конгреси и симпозими у нас и в чужбина.
Участия в редица здравни телевизионни предавания.

Сфери на специален интерес: акне, розаея, дерматологична козметика, дерматоалергология.

Ежегодно участе в обучението на студенти, специализанти, СДК, общопрактикуващи лекари, ерготерапевти.

Член на Българското Дерматологично Дружество, Член на Съюза на Учените в България, Член на Европейската Академия по Дерматология и Венерология.


Д-р Радка Александрова, д.н.
Специалност: Пулмология
Д-р Александрова е завършила медицина в град София през 1974 година.
Работила е като участъков лекар в селски здравен участък.

През 1977 година, след спечелен конкурс, е приета като редовен аспирант в научния институт по пневмология и фтизиатрия. Защитила е успешно дисертация на тема Клинични прояви на муковисцидозата при възрастни. Има преподавателска дейност на студенти и специализанти. Автор е на научни публикации в областта на белодробната патология. Член е на българското и на европейското дружество по белодробни болести. Участва активно във всички национални и европейски конгреси по белодробни болести.
През периода от 1996 до 2009 година е началник отделение по белодробни болести в областния диспансер за белодробни болести. Работила е като експерт в ТЕЛК – белодробни болести.
В своята лечебна дейност освен стандартното медикаментозно лечение д-р Александрова прилага билки, лечебни растения и хранителни добавки.

С успех лекува следните белодробни болести:
• Вирусни инфекции на ГДП
• Хроничен бронхит
• Бронхиална астма
• Хронично обстуктивна белодробна болест
• Бронхаектазна болест
• Белодробна туберкулоза

Д-р Александрова е разработила система за отказване от тютюнопушенето.Доц. Д-р Благой Йорданов д.н.
Специалност: Диетология
Доцент Д-р Благой Димитров е завършил медицина в гр. София през 1972г. Работил като ординатор в УНГ отделение в Районна болница - гр. Бяла Слатина.

През 1973г., след спечелен конкурс, е приет за научен сътрудник по хранене към Международния Координационен център към СИВ по проблема
„ Повишаване на хранителната стойност на съществуващите и създаване на нови видове висококачествени хранителни продукти”. През 1988г. защитава дисертация на тема „Приложение на лактопротеина в диетотерапията на белтъчно-енергийната недостатъчност”. През 1990г. се хабилитира като ст.н.с.ІІ ст., а от 1991г. започва работа в Центъра по хигиена, медицинска екология и хранене. Бил е зав. секция „Хранене” и зам. директор на Центъра. Има повече от 60 публикации в областите: нови хранителни технологии, хранене и диететика и хранителна епидемиология. Член е на Българското дружество по хранене и диететика. Участвал като лектор в следдипломното обучение на специализантите по „Хранене и диететика” и курсове за следдипломна квалификация по същата специалност. Има редица курсове и специализации у нас и в чужбина.

В медицински център Здравословен живот д-р Йорданов провежда консултации по всички проблеми свързани с храненето на здрави и болни хора.
Д-р Димитър Христов - главен асистент
Специалност: Диетология
Д-р Христов е роден на 15.I.1959г. в гр. София. През 1977г. завършва средното си образование с отличен успех. Медицинска академия завършва през 1985г., след което работи по разпределение в ОХЕИ - Разград като лекар-ординатор. От 1986г. е асистент в катедрата по хигиена, медицинска екология и професионални заболявания - София. През 1990г. придобива специалност Обща хигиена и от същата година е прстепенуван в старши асистент. През декември 1999г. успешно полага изпит за придобиване на специалност - Хранене и диететика. От 2000г. е главен асистент към катедрата на Медицински факултет - София.

Д-р Христов членува в:
1. Българско научно дружество по хранене и диететика;
2. Българска асоциация по затлъстяване и съпътстващи заболявания;
3. Съюз на учените в България, секция “Храни и хранене”;
4. Българска липидна лига.

Интересите на д-р Христов в областта на храненето са насочени към протективното действие на антиоксидантите за човешкия организъм, ползотворното влияние на хранителните влакнини, функционалните храни и добавките, както и профилактиката на хроничните неинфециозни заболявания.

Като специалист по хранене и диететика към медицински център “Здравословен живот” д-р Христов дава консултации за следните заболявания:
• Наднормено тегло и затлъстяване;
• Диабет тип 2;
• Дислипидемии;
• Болести на храносмилателната система (гастрити, ентероколити, колити, язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, при резекция на стомаха);
• Чернодробни болести;
• Сърдечно-съдови заболявания;
• Бъбречно-каменни болести.


 

Обратна връзка