"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Детокс, Анти-стрес и Анти-ейджинг програми с д-р Благов в медицински център Здравословен живот


Последно обновяване на информацията: 28.12.2011 г.


Щастливи сме да съобщим, че от 01.10.2011г. в МЦ „Здравословен живот” започваме да предлагаме най-модерните в световен план програми: Анти-ейджинг, Детокс и Анти-стрес. За да бъдат програмите ни максимално ефективни и за да обхванат всички възможни аспекти на живота, специалистите от нашия медицински център обединяват усилия с екипа на д-р Димитър Благов - физиотерапевт, доказан специалист по уелнес, рехабилитация и балнеология.

Целта на тези три програми е да подобрят качеството на живот на нашите клиенти и партньори. За да постигнете по-качествен живот, бъдете готови за истинска промяна. Всеки, който желае да се възползва от програмите, ще премине задължителни подробни изследвания с най-модерна апаратура, показваща състоянието на тялото, ще попълни специално разработени въпросници за Life-style и ще премине през консултация с диетолог. Ще му бъде изготвен личен хранителен режим с препоръки за изграждане на здравословни навици, съобразени с предпочитанията и начина на живот на пациента. По всяко време пациентите на МЦ „Здравословен живот” ще могат да се свържат по телефон или електронна поща с д-р Владимир Шишков, специалист по хранене и диететика, за да се консултират дали правилно изпълняват своята програма и да получат допълнителни препоръки.

Съвременната медицина разкри, че проблемите на активния човек произлизат най-вече от наличието на стрес. Напрегнатият и забързан живот стимулира отделянето на токсини от хормоните на стреса и принуждава хората да релаксират по нездравословни начини (алкохол, цигари, junk food и др.). Така в тялото се трупат токсични вещества, причиняващи повечето заболявания и ускоряващи процесите на стареене. Именно затова, основна роля за програмите имат специалните медицински процедури, които са поверени на екипа на д-р Благов. На всеки пациент, според избраната програма и индивидуални показатели, ще бъдат назначени процедури с цел пречистване, подмладяване или анти-стрес. Процедурите на д-р Благов ще се изпълняват под лекарски контрол и ще бъдат насочени към подобряване функциите на бял дроб, черен дроб, бъбреци, лимфа и кожа, които са основните органи, участващи в детоксикацията на тялото.

Вие можете да се доверите на преценката на специалистите, д-р Шишков или д-р Благов, или да изберете сами предпочитаната от Вас програма:


Програма Детокс
Има за цел да стимулира естествената способност на организма да се освобождава от вредните вещества, приети чрез храната или въздуха, както и натрупани в следствие отделянето на стресови хормони. Програмата включва: сегментен анализ на теглото с аналитична везна „Танита”, показваща процент мазнини, течности и мускулна маса в тялото. Включва и измерване на метаболитна възраст, попълване на въпросници и преглед от диетолог. Програмата се съставя от д-р Шишков и д-р Благов и включва диетологичен режим, препоръки за пречистващи практики и медицински процедури, за максимален здравословен ефект. В края на програмата се прави мониторинг на състоянието, за да се проследи ефективността й.


Програма Анти-ейджинг
Има за цел да забави процесите на стареене в тялото. Ефектът на подмладяване е както видим, така и вътрешно усещане за повече здраве и енергия. Първичните прегледи и изследвания са същите, както при програма „Детокс”. Диетата, здравословните препоръки и процедури, ще бъдат фокусирани върху редукция на теглото, терапия на бръчки и антицелулитни техники. Ще ви бъдат дадени насоки за подходящ спорт или почивка. В началото и в края на програмата се измерва биологична възраст със специална техника, използвана за диагностика при космонавтите от NASA*.


Програма Анти-стрес
Това е основната програма, която има за цел да помогне на активния човек да се справи с проблемите, предизвикани от прекомерното напрежение. Включва същите основни изследвания като другите две програми, плюс диагностика на стреса със тилт-табла, показваща състоянието на вегетативната нервна система. Хранителният режим и медицинските процедури имат за цел да успокоят нервната система и да помогнат на пациента да релаксира качествено. Подобрява се ефективността на работата и способността за концентрация. В края на програмата се прави мониторинг за проследяване на нивото на стрес в организма.

В помощ на изпълнението на програмите МЦ „Здравословен живот” разполага с над 25 специалисти от различни специалности. При необходимост, ще бъдете насочени към кардиолог, специалист вътрешни болести, психиатър, невролог, дерматолог, ендокринолог, фитнес консултант, хипнотерапевт и др.

Всички програми се изпълняват с продукти, които можете да закупите от Био-супермаркет "Здравословен живот".

Можете да се запишете за консултация още сега по електронната поща или в работно време на телефони 02/963 09 31 и 0889 901 660.


Вижте също:

Направете си тест за хранителна непоносимост!

Новини /

От 01.07.2011г. „Здравословен живот” е официален представител за крайни клиенти на теста за хранителна непоносимост “Food Detective”. В последно време станаха доста популярни тестовете, които показват към кои храни имаме поносимост. Може би най-популярният от тях е „Вега-тест”, тъй като е безкръвен и по-лесен за приложение. За съжаление обаче той не може да даде надеждни резултати. Кръвните тестове обикновено са в пъти по-скъпи и повечето хора...

Започнете деня с детокс коктейл

Новини /

Смесете следните продукти: • 1 супена лъжица ябълков оцет (той трябва да бъде суров, нефилтриран, с „майката”) • Сок от 1 лимон • 1/8 чаена лъжица лют червен пипер • 1-2 супени лъжици Мед • Вода – около ½ ч. чаша вода. Предимства на всяка от съставките в Detox напитката Ябълковият оцет има много минерали, витамини и ензими. Той трябва да бъде суров, нефилтриран и с „майката”. Погледнете на дъното на бутилката, трябва да видите тъмно,...

Здравословни рецепти с мед

Новини /

Мили приятели, стартира нашата нова игра „Вкусни и здравословни рецепти с мед“, в която главни действащи лица сте Вие – нашите приятели, които търсят здравословните навици в ежедневието си. Включете в действие въображението си и сътворете апетитни рецепти, които включват като съставка мед, опишете ги подробно и направете красиви снимки, след което изпратете всичко това на нашия мейл. Очакваме вашите здравословни, сурови и вкусни идеи до 20.12, когато...