"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Неповторимите бисквити Wikana

Автор: Здравословен
Последно обновяване на информацията: 15.03.2024 г.


Био пшеничните пълнозърнести бисквити на Wikana вече са при нас! От 1906 г. немската сладкарска индустрия има Wikana, за да задоволи и най-изисканите вкусове. Рецептата за успех е комбинацията от традиция, иновации и устойчиво развитие, с основен фокус върху качеството. Използвани са само избрани суровини от местно земеделие, които отговарят на най-високите изисквания за качество.

За компанията
Wikana е традиционна фирма на немската сладкарска индустрия, базирана в Лутерщад Витенберг. Компания Wikana води началото си от 1906 г., стартирайки с производство на шоколад в началото на 20-ти век и апетитините 6исквити през 21-ви век. Компанията Витенберг винаги е можела да разчита на лоялни и доволни клиенти през целия период на своята бурна история. Хлябът на Лутер, бисквитите на Отело и Ханс или класическите маслени бисквита с розата на Лутер, различни тематични бисквити за Коледните празници, за Хелоуин и други празнични дни: деликатесите от Витенберг са наслада за много клиенти, още от тяхното детство. Продуктите включват само избрани суровини, които отговарят на най-новите научни открития за производство на първокласни сладкиши.

Производството
Освен класически бисквити Wikana се включва в производство на органични продукти от 2001 г. насам. Fairtrade продуктите вземат участие в асортимента от 2008 г. През август 2014 г., са включени и два веган продукта (с органично и Fairtrade качество), допълвайки продуктовата гама от уникални бисквити от устойчиво производство: бисквити с киноа, какао и шоколадови парчета, както и бисквити сандвич с киноа и тъмен какаов крем. Използват се суровини от местно земеделие, за да се избегнат дълги транспортни разстояния и да се подкрепи в дългосрочен план регионалната земеделска сила.

Wikana постоянно работи за развитието на своята стратегия за устойчиво развитие. В момента преминава към закупуването на UTZ-сертифицирано какао и RSPO-сертифицирана палмова мазнина. В хода на 2015 г. цялата продуктова гама ще се произвежда с какао и палмова мазнина от устойчиво земеделие. В рамките на производствения отдел се взимат специални мерки за спестяване на енергия и нейното използване от възобновяеми източници.

В производствената база е инсталирана фотоволтаична система с мощност от 30 KW за опазване на климата, за да генерира електричество с помощта на слънчевата енергия. Wikana показва уважение към околната среда, въз основа на общо намаляване на потреблението на материали, чрез намаляване на отпадъците, разделно изхвърляне и рециклиране.

Качество и сертификати
Системата за управление на качеството на фирмата гарантира на клиентите безопасни, натурални, Fair Trade продукти, независимо дали се отнася до рецептата, съставките, технологията или опаковките. Чрез Fair Trade се подобряват условията на труд и живот на семействата на производител в Африка, Азия и Латинска Америка. На всеки етап от производствения процес са взети мерки за осигуряване контрол за високите стандарти за качество.

IFS Сертификат
Wikana всяка година успешно взима сертификат на IFS Food, международния стандарт за оценка на процедурите за безопасност и качество на произвежданите продукти в хранителния бизнес.

BIO Qualität* - Био сертификат
Wikana обработват продукти под собствена марка и използват партньорски суровини от биологичното земеделие. Суровините от биологично земеделие доказано съдържат по-малко остатъци от пестициди и ветеринарна употреба в сравнение с конвенционалните храни. Органичните храни са произведени в съответствие с много ограничен избор на разрешени добавки в Европа. По този начин, органични храни съдържат по-ценни вещества и идват в помощ на усилията на потребителите за по-естествен и чист вкус.

В същото време фирмата разработва специални рецепти за подпомагане на опазването на биологичното разнообразие на суровините (например, киноа, лимец, и т.н.).

Wikana се доказа като силен лидер в хранителната индустрия в рамките на германския търговски сектор и постоянно разширява присъствието си на пазара, както и експортната си дейност, защото все повече интернационални пазари искат да предлагат продуктите с марката Wikana.

Фирмата разширява присъствието си на пазара чрез редовно участие в панаири и интензивни дискусии с клиенти на Международната Зелената седмица в Берлин, BioFach в Нюрнберг, Международния панаир за сладкиши и бисквити в Кьолн и др.

Wikana бисквити и тестени изделия се изнасят за 16 страни, включително Дания, Франция, Италия, Япония, Хърватия, Австрия, Швейцария, Испания и Чехия, а днес вече и в България. Всеки от вас може да опита тези деликатеси от Лутерщад Витенберг, превърнали се в кулинарна наслада за потребителите по света и да се включи към редиците от доволни клиенти, които ще избират Wikana винаги, когато им се хапват вкусни, висококачествени бисквити.

Препоръчани продукти:

БИО Бисквити с киноа и какао Wikana 125 гр.
БИО Бисквити от спелта с масло Wikana 200 гр.
БИО Пшенични бисквити с фин какаов крем Wikana 330 гр.
БИО Пшенични бисквити с тъмен какаов крем и киноа Wikana 330 гр.

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...