"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Хлорела пиреноидоса – незаменимият спътник на здравето

Автор: Златната ябълка
Последно обновяване на информацията: 09.07.2017 г.


Хлорела притежава уникален набор от вещества, стимулиращи човешкото здраве. Това са аминокиселини, ненаситени мастни киселини, много ценни витамини, минерали и микроелементи, растежен фактор на хлорела. Името й произлиза от древногръцкото сhlorros – „зелен“ и латинската умалителна наставка ella, позовавайки се на необичайно високото съдържание на хлорофил във водораслото. Именно той дава характерната дълбочина на смарагдово-зеления й цвят и много от безценните й качества. Хранителното съдържание на хлорела включва над 60 % протеини. В природата съществуват десет различни вида от сладководното микроводорасло. Един от тях – хлорела пиреноидоса (Chlorella Pyrenoidosa) е определян като „Царицата на хлорелите“.

Защо Хлорела пиреноидоса е безценна храна?
Микроводораслото хлорела, за разлика от АФА и Спирулина, принадлежи към категорията еукариотни водорасли, което означава че има обособено клетъчно ядро. Размерът му е подобен на този на червените кръвни телца при човека. Въпреки микроскопичната си структура хлорела съдържа много повече важни хранителни вещества, отколкото всяка друга позната на човека храна.

ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА предлага единствената хлорела пиреноидоса на българския пазар с разбита клетъчна стена по патентoвана японска технология. Това гарантира съхраняването на ценните вещества в нея и запазването на свойството й да извежда токсините, тежките метали и радиацията от тялото.

Растежен фактор на хлорела (РФХ) е уникалната и най-важната съставка на хлорела за добро здраве. Това е сложна комбинация от аминокиселини, нуклеинови киселини, пептиди и въглехидрати. Научните изследвания показват, че благодарение на него хлорела има уникалната способност да стимулира растежа на тъканите, да възстановява и стимулира имунната система и да детоксикира организма. РФХ активизира Т-клетките (срещу вируси и рак), В-клетките (срещу вредните бактерии) и макрофагите, (ефективни срещу рака, чуждите протеини и вредните химикали). Хлорела пиреноидоса е видът хлорела, който съдържа най-голямо количество растежен фактор на хлорела. Растежният фактор на хлорела е фактор за дълголетието. Научните изследвания сочат, че удължава дълголетието с около 30%.

Хлорела пиреноидоса стимулира зрелите стволови клетки, поради което е назаменима съставка в продукта на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА GoldenStemPower, природен стимулатор на стволови клетки. Съдържа повече от 20 витамина и минерала. Богата е на повечето компоненти на витамин В комплекс, съдържа много желязо и калций. Хлорела пиреноидоса съдържа повече хлорофил на грам, отколкото всяка друга известна ни растителна храна. Този зелен пигмент е ефективен срещу голям брой патогенни бактерии. Той спира развитието на камъни в бъбреците, укрепва сърдечния мускул, стабилизира кръвното налягане, облекчава болките, елиминира токсините, регулира чревния тракт и др. Високото съдържание на хлорофил в хлорела спомага за изчистването на кръвта и за изграждането на нови червени кръвни телца. Част от магията на хлорофила идва от сравнително редкия магнезий, който той съдържа. Това, че магнезият взима участие в около 325 различни човешки ензимни системи, го прави един от най-значимите ензимни биоактиватори.

Едно от най-важните свойства на хлорела е детоксикиращата й сила. Научно установено е, че клетъчната й стена има забележителната способност да се свързва с токсините и да ги извежда от тялото. Хлорела също така пречиства организма от тежки метали и радиоактивни елементи. Заради това си свойство тя е била използвана след Втората световна война в Япония за възстановяване от радиоактивното замърсяване.

• Хлорела има способността да се бори с раковите клетки чрез производството на интерферон. Интерферонът защитава организма от инфекции и има антитуморна активност. Хлорела е богата и на бетакаротин, който също спомага за унищожаването на раковите клетки.
Хлорела пиреноидоса е голям приятел с храносмилателната ни система. Тя подобрява храносмилането, усвояването и отделянето. Фибрите в структурата на водораслото стимулират перисталтиката, спомагат за растежа на полезните за тракта аеробни бактерии и за редовното отделяне. Подходяща е за употреба от хора, страдащи от гастрити и колити, язва и хемороиди. Това е причината тя да е в основата на продукта Синбиотик на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА за пълноценно храносмилане и здраве.
• Раните и охлузванията зарастват много по-бързо с хлорела. Тя е незаменим помощник за възстановяване след операции.
Хлорела понижава високото кръвно налягане и високия холестерол, като по този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.
• С най-високо съдържание на нуклеидни киселини – ДНК, РНК и др., което я превръща в изключителна храна за мозъка, за хармонизиране на имунната система, за изключително качество на майчината кърма. ДНК и РНК се наричат също „дълголетен фактор“.

Защо да предпочетете Хлорела пиреноидоса на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА?
Биологичният вид Chlorella pyrenoidosa се определя като „Царицата на хлорелите“. Хлорела пиреноидоса на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА е с разбита клетъчна стена по японски патент и най-голяма усвояемост в света по метода H.P.B.D.D.

Тя е с най-високо качество на растежен фактор на хлорела. Предимствата и ползите на растежния фактор, освен че увеличава дълголетието с 30%, са:
• пречиства тялото и регенерира тъканите;
• хармонизира имунната система;
• има антираков ефект;
• стимулира зрели стволови клетки;
• 100% органично чиста храна.

Освен това съдържа над 20 витамина (А, от В1 до В12, С, D, Е, К и др.) и минерала във висока степен на биоусвояемост, като е най-богата на желязо и цинк от трите микроводорасли. Сертифицирана е като най-качествената хлорела в света от Японската лаборатория за изследване на храните към Японското правителство.
• Притежава сертификат GMP.
• Притежава сертификат „Кошер“.
• Притежава сертификат „Пареве“.
• Произведена е от най-стария и най-големия производител в света.
• Увеличава 4 пъти броя на пробиотиците в храносмилателния тракт.
• Най-изследваното микроводорасло, прието от НАСА за използване като храна в Космоса, както и за добиване на кислород и др.
• Най-богата на белтъчини сред всички хлорели (64,5 %).
• Повече от 2 пъти по-богата на липиди от АФА и Спирулина платенсис.
• Стимулира естественото производство на интерферони.
• Най-богата на хлорофил от всички хлорели и микроводорасли.
• Съдържа над девет пъти повече храносмилателни фибри от Спирулина платенсис и АФА.
• Ниска цена на грам, високостойностна, първокачествена и питателна, чиста Хлорела пиреноидоса.

Предлага се на капсули и на таблетки без свързващи и полиращи вещества. Съдържа уникален естествен антибиотик наречен ХЛОРЕЛАН.

Източник: Златната ябълка

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...