"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Натурални мехлеми Жълта и Оранжева Морава


Последно обновяване на информацията: 02.06.2015 г.


С аромат на дъхави морави, с билки и цветя, за здраве, директно от природата, защото какъв по-голям дар от възможността да черпим с пълни шепи от това, което ни поднася Майката Земя. Днес ще ви запознаем с два прекрасни природни продукта, в които ще се влюбите - Кремовете Жълта и Оранжева Морава. Вдъхновени от любовта към природата, спорта и пътуването.

Философията на фирмата производител (семеен бизнес от около година и половина) се гради на едно основно вярване - в природата и билките се крият най-силните лекове срещу всички малки злини, които ни се случват докато правим всички онези неща, които ни зареждат с енергия и вдъхновение. Било то любим спорт, хоби или ежедневната ни работа. Всеки продукт съдържа 100% натурални съставки без никакви изкуствени добавки, само чисти билки, набрани от поляните и внимателно смесени от ръцете на човек, за който билките вече години наред са извор на вдъхновение и здраве.

Приказните и вълшебни Мехлеми са излезли сякаш от древните предания за добрите горски феи, които полагат растителната смес върху раната на героя и той в миг възвръща силите си.

А ето ги и двата изцяло натурални, ръчно изработени мехлеми Морава

Жълта Морава
За леки порязвания и наранявания, изгаряния, протривания, ожулвания
• Спомага за по-бързото минаване при леки порязвания и наранявания на кожата
• При охлузвания и ожулвания - мехлемът помага за бързото зарастване на раната
• Успокояване на кожата при изгаряния и слънчеви изгаряния - може да се нанася както на тялото, така и на лицето
• При протривания на кожата – нараненото място се намазва с мехлема и кожата се възстановява, като предотвратява появата на мазоли и пришки

Оранжева Морава
За мускулни и ставни болки, синини, натъртвания и леки контузии
• Успокоява мускулни болки преди и след натоварване
• При леки навяхвания и изкълчвания, причинени от травми
• При удар спомага за по-бързото изчезване на синини, подутини
• Стимулира кръвообращението, благодарение на силното действие на арниката

Полезни характеристики на съставките
Продукти са изцяло натурални, съдържащи масла и билки, познати със своите здравословни качества още от древността.

Лавандула
Успокоява кожата и спомага за обновяването на клетките, със силно противовъзпалително действие. Използвана е като лек срещу чумата, когато болестта е била неизлечима.

Невен
Известен e и с името „загриженост”. Oще в Средновековието е бил използван срещу ужилвания от насекоми и ухапвания от влечуги заради силното регенеративно и антивъзпалително действие.

Карите
Идеална грижа за кожата с подхранващо и регенериращо действие. Съдържанието на витамин Е, полифеноли и фитостероли го прави ценно средство срещу възпалена кожа, изложена на слънце, студ и вятър. Грижи се за предотвратяване стареенето на кожата и я предпазва от дехидратация.

Бял равнец
Мощно кръвоспиращо и противовъзпалително действие. Казват, че още в древността, белият равнец е бил използван от Ахил, за да лекува раните на своите войници. Тогава са наричали белия равнец „трева на войниците“.

Чаено дървo
Спомага за по-бързото възстановяване на кожата и оздравяване на раните. През 1922 година известен австралийски химик доказва силните антисептични и антибактериални свойства на чаеното дърво. Вследствие на което, по време на Втората Световна Война, всяка австралийска група носи в аптечката си по едно шишенце с екстракт от чаено дърво, дадено им от Австралийското правителство.

Пчелен восък
Има силно антибиотично действие и омекотява твърдите тъкани на кожата, оставяйки я мека и гладка, за вълшебни полезни приложения в козметиката и медицината.

Розмарин
Ефективен срещу труднозаздравяващи рани, прави кожата гладка и нежна. Митът разказва, че кралицата на Унгария Елизабет имала елексир, направен от ангелски ръце. Той съдържал и розмарин, и бил известен като..... „водата на Кралицата на Унгария“ . Благодарение на него, тя успяла да запази красотата и младостта си дълги години.

Арника
Многогодишно тревно растение, чийто лечебни свойства намират приложение в много случаи, благодарение на цели 150 съставки в цвета му. Известна е и с прозвището „Покровителя на травмите и мускулните болки“ и то не случайно. Има силно болкоуспокояващо действие, поради което много спортисти я използват за лечение на болки и напрежение в мускулите. Арниката има свойството да разнася кръвонасяданията, помагайки на организма да абсорбира натрупаната в засегнатите тъкани кръв.

Жълт Кантарион
Другото й име е „Магическата билка“, като помага при депресия, хормонални проблеми, гадене, диария, колики, сърдечни проблеми. В мехлемите обаче се използва само заради едно – облекчава болката при спортни травми. Жълтият кантарион действа охлаждащо и облекчава кръвоизливи, навяхвания и изкълчвания.

Майорана
Със силно антисептично и успокояващо действие върху организма.

Джинджифил
Чудесни свойства да облекчава гръбначни и ставни болки, с благоприятен ефект при разтягания, навяхвания и изкълчвания, с оставащ чудесен аромат върху кожата.

Мехлемите Морава не са лекарствени продукти и използването им не отменя консултацията със специалист.

Производителят има планове и за други продукти, но за момента не бързат, защото искат да са сигурни във всяко нещо, което правят и да предлагат само уникални по вида си продукти. Нооо ние вече нямаме търпение да ни зарадват със своето следващото прекрасно произведение, дар от природата.

Използвана литература:
Морава

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...