"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Натурални слънцезащитни продукти и лекове за слънчево изгаряне


Последно обновяване на информацията: 22.04.2018 г.


Ако сте от хората, които не искате да нанасяте трудни за произнасяне химикали върху кожата си, ето няколко натурални начина за естествена защита от слънцето и природни средства при слънчево изгаряне. Гарантирайте си естествена защита от вредните лъчи и се насладете на изпълнение със слънце дни на плажа, без поводи за притеснение.

Всеки от нас е наясно, че прекомерното излагане на ултравиолетовите лъчи на слънцето крие потенциален риск за нашето здраве, и че постепенното придобиване на желания слънчев загар е единственият разумен начин за здравословно възползване от слънчевите бани.

Само част от нас обаче са наясно, че ние сами можем да стимулиране естествените защитни сили срещу вредните слънчеви лъчи, като например увеличим приема на витамините C и В, които са изчерпват в организма, при редовното излагане на слънчевите лъчи. Възползвайте се от полезните качества на свежите пъпеши, ягоди, домати, зелени чушки, броколи и зеле. Направете си цитрусов сок, който също е отличен източник на витамин С. Храните, богати на витамин B, включват - яйца, черен дроб, птиче месо, пшеничен зародиш, нерафинирани зърнени храни, мляко, банани, риба тон, сьомга, спанак, грах, бирена мая.

Икономична защита от вредните лъчи на слънцето
Други естествени помощни средства за защита може лесно да откриете във вашата кухня, баня, аптека, магазин за здравословни хранителни стоки. (Забележка: Както при всички продукти за слънцезащита, препоръчваме да се избягва зоната около очите).

Сусамовото масло е полиненаситено ядково масло, което най-пълноценно поглъща ултравиолетовите лъчи на слънцето. Предлагаме прилагането на сусамово масло самостоятелно като продукт за ефективно придобиване на тен, или - ако имате само цели сусамови семена – може да смелите една шепа от тях и да добавите няколко капки вода, за да получите лесна за нанасяне смес. Една четвърт чаена лъжичка хамамелис или етилов алкохол може да се използват като консервант, или може просто да етикирате сместа и да я съхранявате в хладилника. (След всяко топване във водата, не забравяйте да нанесете отново от лосиона за защита на кожата).

Друго предложение за получаване на здравословен и красив тен е комбинацията от сусамово масло, безводен ланолин и вода. Стопете 1/4 чаша ланолин и добавете 1/4 чаша сусамово масло и 3/4 чаша вода. Тази смес може да се съхранява в хладилника.

Друго предложение за естествен продукт за слънцезащита може да приготвите от пилинг и една стрита краставица (течността се прецежда през тензух). След това добавете 1 чаена лъжичка розова вода и глицерин.

Запишете си съставките и за един прекрасен ментов крем за добиване на тен, с успокояващо и полезно действие. Първо, пуснете шепа пресни листа от мента в блендера, в който предварително сте сложили няколко супени лъжици вода. Добавете 1/2 чаша сусамово или кокосово масло, 1 жълтък и по 1 супена лъжица масло от пшеничен зародиш и лимонов сок. Може да добавите и една капка ментово масло за допълнително аромат преди смесване на съставките. Съхранявайте в хладилника.

Натурални средства за облекчаване при слънчево изгаряне
И все пак, ако след всички предпазни мерки, вече имате слънчево изгаряне, съществуват много ефективни натурални лекове, които да ви донесат облекчение. Използвайте масло от витамин Е капсули. Или може да опитате с прилагане на слънчогледово, шафраново или памучно масло, всяко от които е богато на лечебни хранителни вещества.

Билкарите и експертите по природна козметика също така препоръчват компреси, направени от черен чай, черен оман чай, или чай от корен, както и от сока на настърган суров картоф, за лечение на болезнени слънчеви изгаряния. Разредете ябълков оцет с вода и приложете върху зачервяванията. Друг вид компрес е с хамамелис, или равни части оцет и зехтин.

Други домашни средства за облекчение при слънчеви изгаряния включват сусамово, фъстъчено, царевично или някакво друго ядково масло, смесено с оцет; разтвор от равни части от хамамелис, зехтин и глицерин; сокът от алое вера; вана с чаша сода за хляб; лимонов сок и кисело мляко в смес, подходяща за мазане; хамамелис с яйчен белтък и мед; обикновени резени от краставици за локално прилагане върху изгорелите кожни участъци или пюре от краставица, прецедено през тензух, за самостоятелно използване или с хамамелис, за компрес.

Накрая ви предлагаме и старомодната ечемична паста за успокоение на дискомфорта след слънчево изгаряне. За да се направи такава паста, смелете 100 гр. ечемик и смесете с 30 гр. суров мед за получаване на гладка паста. Добавете 1 яйчен белтък, след това разтрийте сместа внимателно върху зачервената кожа и я оставете за няколко часа - за предпочитане през нощта, за бавно, но сигурно облекчение на неприятните симптоми.

Пожелаваме ви едно незабравимо лято, със здравословен загар и много солени положителни емоции!

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...