"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Натуралните антибиотици


Последно обновяване на информацията: 14.04.2015 г.


Няма съмнение, че антибиотиците са наистина чудо за медицината. Като се започне с откриването на пеницилина през 1928 г., бързото лечение на бактериални инфекции с помощта на антибиотиците, ги превръща в предпочитано решение за много от лекарите.

Постепенно се забравя за природната мощ на естествените антибиотици за справяне с инфекциите и за древните средства за защита от болестите като рибеното масло. Злоупотребата с антибиотици води до тревожен възход на резистентни на антибиотици щамове особено при бебета и деца, до нарушаване на чревните функции и до автоимунни заболявания от всякакъв вид. Дългосрочните последици включват чревна флора, която трудно се връща към нормалното си състояние (погрешно е смятано, че употребата на антибиотици води до нарушаване на чревната флора само за няколко седмици, щетите се запазват в продължение на няколко години). Дори и за кратък курс употреба на антибиотици може да доведе до резистентни бактериални популации, които могат да живеят в червата за период до 4 години - може и по-дълго.

Ние твърдо препоръчваме употребата на антибиотици само в случаите на за животозастрашаващи ситуации. За досадните ежедневни инфекции, които не са опасни за живота обаче, природата ни предоставя някои много мощни и ефективни алтернативи. Ето списъка на най-добрите естествени антибиотици от натуралните природни източници на нашата планета Земя.

Колоидно сребро
Забележителният антибиотичен характер на среброто е познат от векове. Прилагането на колоидно сребро върху хора е направено в голям брой случаи с удивително добри крайни резултати. Колоидното сребро е стабилно и има фатално действие върху микробите, без токсично действие върху човека. Има способността да унищожава резистентните към всички известни антибиотици бактерии, без нежелани странични ефекти.

Използвайте колоидно сребро за външна употреба, като гаргара, при ушни инфекции, тъй като то може да унищожи и полезните бактерии, въпреки че това се случва в не толкова широка степен като при антибиотиците. Генераторът на сребърни йони Dr. Silver е уред за производство на повече от 20 000 литра сребърна вода - най-мощният и безопасен природен антисептик, за магнитна обработка и структуриране на водата и за енергиен пренос на 101 лечебни растения за активиране на имунната система на организма.

Чесън
Чесънът има уникалното действие да унищожава патогените, не само бактериите, но и гъбички и вируси, без да уврежда полезната чревна флора. Съдържа фитохимикали и серни компоненти, които могат да се справят с токсични тежки метали (като олово и кадмий), като свързвайки се с тях, ги изхвърля от организма.
• Чесънът насърчава растежа на здрава чревна микрофлора, като действа като пребиотик;
• Помага запазването на мазнините от окисление;
• Чесънът действа като силен антиоксидант и предпазва от увреждане на ДНК;
• Предпазва от радиация и увреждания, причинени от слънчевата светлина;
• Чесънът се бори с паразитите;
• Съдържа много хранителни вещества като витамини (С, В1, В2, В3), минерали (калций, фолиева киселина, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, селен, цинк и фитохимикали, включително алицин.

Вижте нашето разнообразие от хранителни добавки с чесън ТУК.

Джинджифил
Чудили ли сте се защо поднасят маринован или суров джинджифил със сушито? Джинджифилът има слава на естествен антибиотик, който помага за предотвратяване на хранителни отравяния. Проучванията показват, че пресният джинджифил наистина има антибиотичен ефект срещу хранителни патогени като салмонела, листерия и Campylobacter. Консумацията му също увеличава производството на стомашна киселина и подпомага доброто храносмилане.

Възползвайте се от новите продукти в нашия он-лайн магазин хранителна добавка за добро храносмилане, чист сок от джинджифил и прекрасния сок от бреза с вкус на джинджифил и лайм.

Куркума
Куркумата е подправка, широко използвана в традиционната индийска кухня, предпочитана и в холистичната медицина. Според изследванията куркуминът (природните феноли, отговорни за жълтия цвят на куркумата) е ефективен срещу Helicobacter Pylori, общо застъпен при гастро-дуоденални язви, независимо от генетичния състав на щама. Куркуминът се справя също и със стомашните увреждания, причинени от инфекцията. Ако желаете да използвате куркума като естествен антибиотик, препоръчителните дози са от 400-600 мг, три пъти дневно или по предписание.

Вижте и нашите продукти с куркума.

Ехинацея
Ехинацеята е билка, която широко се използва в борбата с инфекциите и е обект на широка научни дейност. Има положително действие в борбата с инфекциите, особено при обикновена настинка и заболявания на горните дихателни пътища. Ехинацеята се използва и срещу много други инфекции, включително грип, инфекции на пикочните пътища, вагинални инфекции, генитален херпес, инфекции на кръвта (сепсис), заболявания на венците, възпаление на сливиците, стрептококови инфекции, сифилис, коремен тиф, малария и дифтерия.

Разгледайте и нашето богато разнообразие от хранителни добавки с участие на ехинацея.

Мед от манука
Какво би бил списъка с естествени антибиотици без суровия мед, използван за борба с инфекциите от древни времена? От всички видове суров мед, медът Манука от Нова Зеландия е най-доброто решение, когато става дума за лечение на инфекции.

Според д-р Mercola, клинични проучвания са установили, че медът от манука е ефективен срещу повече от 250 щамове на бактерии. През 2007 г. дори са одобрени превръзки, базирани на Manuka мед. Смята се, че той служи за предотвратява на развитието на бактериите, отговорни за появата на зъбна плака.

Изберете подходящия за вас продукт с мед от манука от нашето разнообразие.

Разгледайте и чудесния Био сертифициран 100% пчелен мед от българско, висококачествено производство, които избрахме да предложим на пазара за здравословни продукти.

Pau d'Arco
Прекалената употреба на антибиотици често води до свръхрастеж на голямо семейство от дрожди, гъбички, известни като Candida. Pau d'Arco е билка, която е изключително ефективна при потискане на Candida и значително намалява глада за захар, вървящ съвместно с гъбичните инфекции. Консумацията на Pau d'Arco в комбинация с пробиотици ще позволи на полезните микроби да си възвърнат контрола върху чревната среда.

Билката Pau d'Arco е използвана като един от най-добрите естествени антибиотици за противодействие на гъбичките в продължение на векове. Вижте нашите разновидности ТУК

Лют червен пипер
Лютият червен пипер е силна подправка, използвана от хиляди години поради нейната лечебна сила, антибиотичен и противогъбичен ефект. Лютият червен пипер е особено ефективен при наличие на вулвовагинит (инфекция при жените), както и стрептокок в гърлото.

И още....

Екстракт от семена на грейпфрут
Екстрактът от семена на грейпфрут е много ефективен, естествен антибиотик в борбата с различни инфекциозни агенти. За вътрешна консумация най-добре е да смелите семената на грейпфрут в робота и да добавите глицерин.

Масло от чаено дърво
Много мощно етерично масло, ефективно средство за унищожение на метицилин резистентен стафилокок върху кожата.

Екстракт от маслинови листа
Повечето хора са наясно с ползите за здравето от консумацията на чист, 100% студено пресован зехтин, но са в неведение за антибиотичните ефекти на екстракта от маслинови листа, който има способността да понижава температурата например.

В началото на миналия век, веществото олеуропеин е изолирано от екстракта от маслинови листа. Смята се, че устойчивостта на маслините към болести се дължи точно на този фитохимикал. Според изследователи от Холандия еленолиновата киселина, компонент на олеуропеина, действа като широкоспектърен естествен антибиотик, който безопасно и ефективно потиска растежа не само на бактериите, но и на вируси и гъбички.

Масло от риган
Има над 40 различни видове риган, но най-полезен, с максимизиран терапевтичен антибиотичен ефект, е маслото от див риган (Origanum vulgare), със златист до тъмно жълт цвят и силен пикантен аромат.
Най-добро приложение като естествен антибиотик намира при гъбички на ноктите и краката, при паразити и инфекции (за вътрешна консумация), при инфекции на синусите (за парни вдишвания).

Очакваме да споделите с нас и други ваши предпочитани натурални антибиотици, с които успешно лекувате себе си и вашите близки, както и точно в кои случаи сте наблюдавали положително лечебно влияние върху различни неразположения и болестни състояния. Ние твърдо вярваме в изключителната мощ на природните лекове за цялото семейство. Бъдете здрави!

Използвана литература:
The healthy economis
Nelson juilet blogspot

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...