"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Съвети за следпразничен детокс от приема на захар


Последно обновяване на информацията: 31.01.2018 г.


Успяхте ли да прекалите със захарта по време на празниците? Изобилието от поводи за весели мероприятия, с които са изпълнени месеците декември, а дори и януари, предлагат голям избор от отрупаните със сладки изкушения трапези.

Задавате си въпроса имате ли нужда да се детоксикирате от приема на захар? Отговорът е да. Вашият панкреас, която отделя инсулин всеки път, когато ядете захар, се нуждае от почивка.

Ако имате волята да намалите приема на захар, то това би било страхотно. Но понякога при хора, които се лишават от захар, се наблюдават чести промени в настроението и намаляване на енергийните нива, в които случай човек определено има нужда от странична помощ. Ние ви предлагаме няколко прости стъпки, които да са ви от полза.

1. Спрете да купувате десерти. Не се изкушавайте от кутията с шоколадчета, която е в промоция и може да ви стигне за няколко месеца или да свърши в миг през някой дълъг дъждовен ден.
2. Отървете се от скривалището си, в което знаете, че винаги има по някое захарно изкушение.
3. Направете списък с любимите си високо протеинови храни. Изберете от: месо; риба и морски дарове *; яйца и млечни продукти *; фасул, грах и леща; ядки и семена и масла; тофу и темпе; киноа*, амарант, елда, спирулина*; конопено семе*; суроватка, * ориз и конопен протеин на прах*; Чиа
* = Пълноценен протеин, съдържащ всички незаменими аминокиселини
4. Напишете списък с вариации за закуска за седем дни, включваща източник на протеини от изброените по-горе.
Примери: препечена филийка и яйце; овесени ядки с настъргани круши, боровинки, мляко и конопено семе; смути със суроватка или конопен протеин на прах.
5. Напишете списък с опции за обяд, които включват източник на протеини от изброените по-горе.
Примери: голяма салата от спанак и разнообразие от зеленчуци; извара и плодове, върху крекер; зеленчукова супа с нахут и леща.
6. Напишете подобен списък с опции и за вечерите. Не забравяйте, че вечерята може да се приема като обяд на следващия ден, ако направите по-голямо количество.
Примери: месо с броколи, сладки картофи и карфиол; темпе на грил с елда, чушки и броколи;
7. Предобедната и следобедна закуски трябва да включват плодове, кисело мляко, ядки и семена.
Започнете деня си с голяма чаша вода и започнете закуската в рамките на един час след събуждане. Два часа и половина по-късно, отделете време за лека предобедна закуска. Обядът трябва да следва същия период от време, а след нови два и половина часа идва ред на леката следобедна закуска. Редовното хранене ще се стабилизира нивото на кръвната захар и ще намали апетита за сладки неща.
8. Приемът на добавки хром увеличава времето, в което се чувствате балансиран и заситен (200-400 мкг е безопасна доза), но все пак се консултирайте със специалист.

Предлагаме ви и една идея за наистина пълноценна и здравословна закуска от овесени ядки, подсладена с настъргана круша, която осигурява повече фибри. Добавените боровинки са за допълнителни антиоксидантна сила.

Накисната за една нощ овесена каша
Накисването прави ядките по-лесни за смилане, а пробиотиците са от допълнителна полза за благоприятното функциониране на храносмилателната система.

1 чаша овесени ядкии (флейкс) или нарязан овес
1 чаша вода
Щипка пробиотици, ако имате под ръка
1/2 - 1 чаша мляко по избор
1/2 круша
1/4 чаша боровинки (може и замразени)
Сложете овеса и водата в малка тенджера. Поръсете пробиотици и оставете за една нощ.

На сутринта, леко затоплете овес с водата и добавете мляко, докато разбърквате. Добавяйте вода до получаване на желаната консистенция. Покрийте кашата с крушата и боровинките. Разбъркайте.

Забележка: Остатъците от овесените ядки може да се затоплят и на следващата сутрин или да се добавят към вашия шейк.

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...