"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

100% био-разградима четка за зъби Nordics с въглен


Последно обновяване на информацията: 09.06.2015 г.


Днес ще ви запознаем с първата екологична, 100% био-разградима четка за зъби с марката Nordics у нас. Чисто нов и свеж български еко бранд, зад който стоят трима колеги от университета, които са увлечени по здравословния живот и са достатъчно смели да се борят за неговото популяризиране и на българска земя. В стремежа си да разработват и предлагат продукти, които да ни приближат до природата и да ни вдъхновят да я пазим, те създават продукт, който е органичен, био-разградим и 100% натурален.

Идеята за създаването на тази четка идва на един семинар, когато здравословните ентусиасти се срещат с едно момче от Малайзия, което увлекателно разказва за бамбука и за това колко е разпространен под всякакви форми в неговата страна. Бамбукът е на почит в азиатските страни и от него се прави всичко.

Дръжката на четката е от 100% MOSO бамбук. Този вид бамбук расте изключително бързо и регенерира дължина от 2 метра за 24 часа и на практика няма изсичане на гори. Не се яде от мечката Панда. Самият той има силно регенеративни способности и е анти-бактериален материал. Бамбукът, използван тук, минава през процес на карбонизация и термична обработка, за да се постигне водонепромукаемост на четката и да се защити продуктът от бактерии и плесени при ежедневна употреба

Останалите материали, използвани в 100% био-разградимата четка за зъби, също са от натурален произход. Влакната са от висококачествен рециклиран найлон на DuPont. Те пристигат на снопове дълги от по 2 метра и след това се обработват с известния за Малайзия активен въглен от тип "Binchotan". Това е въгленова пудра, която дава цвета на влакната и механично подпомага избелването на зъбите. Влакната се оцветяват с фармакопейни оцветители в изключително ниски дозировки. Влакната на четките за изтънени при краищата, за да почистват под венците, където се събира плака и остатъци от храна.

Опаковката е от 100% рециклиран български картон. (идва от рециклирането на хартиите, които вие изхвърляте в жълтите контейнери).

Четката за зъби може да се използва от всички членове на семейството, дори и от най-малките. Препоръчваме четките да се сменят на около 40 дена и винаги след боледуване.

И въпреки че създателите на този чудесен продукт не се чувстват като революционни откриватели, те са щастливи, че успяват да канализират вниманието на все повече хора в градивна посока и да вдъхновят за един по-добър, по-здравословен и по-екологичен живот.

Защото с увеличаването на броя на отговорните хора, търсещи нови и нови, чисти и полезни продукти от всяка сфера на здравословния живот, ще се подобрява и качеството на нашия живот и ще расте избора и достъпността на здравословните продукти. Бъдете здрави!

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...