"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Какво знаете за джусинга?

Автор: Здравословен
Последно обновяване на информацията: 24.05.2017 г.


Днес ще ви разкажем много любопитни факти за джусинга, както и 7-дневен план за добавяне на повече плодове и зеленчуци към диетата. Целта е да консумирате два цели плода и 3-4 зеленчуци на ден. Избирайте ги в различни цветове, така че да можете да получите добър микс от витамини и минерали, които се съдържат в тях.

Без значение дали сте новак и това е първият път, в който опитвате джусинг, или търсите нови идеи за обогатяване на вашите периодични джусинг практики, нашият 7-дневен режим с рецепти, ще ви бъде от полза. Всяка една от седемте здравословни домашни рецепти за приготвяне на сок осигурява около една четвърт от средната дневна препоръчителна доза плодове и зеленчуци (5 1/2 чаши за 2000-калории диета). Добавянето на повече плодове и зеленчуци към вашия хранителен режим подобрява вашето психично и физическо здраве, като ви кара да се чувствате превъзходно. Докато шейкове обикновено съдържат повече фибри (тъй като крайният продукт съдържа целия плод или зеленчук), към пресните сокове могат да бъдат добавени тъмнолистни зеленчуци и много червени, оранжеви и/или лилави зеленчуци с оглед максимално увеличаване на хранителните вещества във всяка чаша сок.

6 стъпки за приготвяне на сока & съвети от експерти
1. Измийте добре всички плодове, зеленчуци и билки, няма нужда да ги подсушавате.
2. Следвайте инструкциите на производителя, защото всяка сокоизстисквачка, фрешмашина, преса е различна.
3. Добавете най-деликатните съставки на първо място като листни зеленчуци и билки.
4. Следват меки зеленчуци и/или плодове (домати, горски плодове и т.н.).
5. Завършете с твърди зеленчуци и/или плодове (ябълки, целина, и т.н.)
6. Пийте пресния сок в рамките на деня или го замразете.

7-дневен прием на сокове
Сокове са страхотни за всяко време на деня, но дори когато не сте на соков прием, те са приятно допълнение към здравословна закуска.

Ден 1: Зелен сок
Любопитен факт: Целината и магданоза в този сок доставят апигенин, съединение, участващо в борбата с рака, според ново изследване на Държавния университет в Охайо.

Ден 2: Доматено-зеленчуков сок
Любопитен факт: Когато хората пият чаша зеленчуков сок дневно, те имам двойно по-голям прием на зеленчуци от хората, които просто се опитват да ядат повече зеленчуци.

Ден 3: Сок ягода-краставица
Забавен факт: Ягодите са третият най-добър хранителен източник на полифеноли, антиоксиданти, за които се смята, че намаляват риска от рак и сърдечни заболявания, и спомагат за запазване здравето на зъбите.

Ден 4: Сок боровинки-червено зеле
Сокът е богат на антоцианини, които могат да помогнат за остротата на вашата памет.

Ден 5: Спанак-ябълков сок
Забавен факт: Спанакът в този сок осигурява здравословна доза витамин К, който помага да запазите силата на вашите кости.

Ден 6: Сок джинджифил-цвекло
Пиенето на сок от цвекло преди тренировка може да увеличи издръжливостта чрез повишаване на притока на кръв, осигурявайки на мускулите гориво и кислород, от които се нуждаят.

Ден 7: Сок морков-портокал
Знаете ли, че дори и при една богата на мазнини вечеря, придружена с богат на витамин C плодов сок, осигуряващ 66% от необходимата дневна стойност), се наблюдават значително по-ниски нива на холестерол и триглицериди в кръвта спрямо случаите, в които се приема плацебо.

Как да си купите най-добрата сокоизстисквачка
Има много видове сокоизстисквачки на пазара, но всички те могат да бъдат класифицирани в две основни категории: високоскоростни (известни още като центробежни) или нискоскоростни (известен още като дъвкателни, студенопресоващи).

Високоскоростните уреди преработват плодовете и зеленчуците на по-висока скорост чрез контакт с въртящ се шредер и мрежест филтър, чрез създаване на сила „центрофуга". Според привържениците на суровата храна, топлината, произведена заедно с високата скорост, може да повлияе негативно върху някои от хранителните вещества в получения сок.

Нискоскоростните сокоизстисквачки на свой ред обработват плодовете и зеленчуците при по-ниска скорост, като по този начин производството е с по-малко топлина и шум и извличат повече сок. Особено подходящи са за листни зеленчуци като спанак и зеле. Има два вида - хоризонтални и вертикални, различаващи се основно по форма. Хоризонталните имат повече гъвкавост, защото предлагат възможност за приготвяне на домашни масла от ядки, макаронени изделия и бебешка храна.

Как да направим сок с блендера
1. Нарежете на едро всички съставки.
2. Първо, поставете меките плодове/зеленчуци и/или соковете и обработвайте до получаване на еднородна течност. След това добавете останалите съставки и отново ползвайте блендера.
3. Сложете четворно парче тензух върху каната.
4. Изсипете съдържанието и след това добре изстискайте тензуха, за да извлечете максимални количества от сока. Ако не искате да оцветите ръцете си, носете гумени ръкавици.

Полезни свойства
Плодовите сокове са по-калорични в сравнение със зеленчуковите. Към зеленчуковия сок може да добавете една ябълка или киви за аромат. Направете своя сок по-балансиран чрез добавяне на протеин - бадемово мляко, ленено семе, фъстъчено масло.

Не забравяйте, че когато си правите сок, вие се лишавате от фибрите, съдържащи се в целите плодове и зеленчуци. Фибрите остават в пулпата, която възнамерявате да изхвърлите след приготвянето на сока. Може да върнете част от пулпата обратно в сока или да го използвате в готвенето – към тестото, да направи бульон за супа, ориз и паста.

Възползвайте се от джусинга като един чудесен начин за стимулиране на имунната система и прочистване от натрупаните токсини през всеки сезон на годината.

Опитайте директните сокове BIOGLED. Направени от 100% директно изцеден сок, а не от термично третиран плодов концентрат с възстановена вода. Съдържат само естествените захари на плода и не съдържат добавена захар и подсладители. Соковете са мътни и не са избистряни с колоидно-химични или биохимични методи. БЕЗ добавени оцветители, овкусители или консерванти, С естественото си витаминно съдържание и с основни хранителни микроелементи и минерали за здравето на цялото семейство.

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...