"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Суров веган безглутенов кашу чийзкейк

Автор: Gluten free recipe
Последно обновяване на информацията: 13.04.2017 г.


Този чийзкейк е не само вкусен и безглутенов, но е суров и веган, 100% БЕЗ млечни продукти! Кремообразната консистенция се дължи на кашуто и съдържащите се в него мазнини, радвайки на същия ефект, като при използването на крема сирене.

Чийзкейкът е собено вкусен, сервиран с пресни плодове и поръсен с канела. Имате нужда от мощен пасатор, за да постигнете възможно най-гладката консистенция. Представете си един неповторимо вкусен, богат, кремообразен безглутенов чийзкейк.

Пълнеж
4 чаши сурово кашу, накиснато (1 л)
1 чаша филтрирана вода (250 мл)
1 чаша суров нектар от агаве (250 мл)
1 чаша разтопено кокосово масло (250 мл)
1 супена лъжица екстракт от сурова ванилия (15 мл)
2 чаени лъжички прясно изцеден лимонов сок (10 мл)

Основа
2 чаши цели сурови орехи (500 мл)
1/4 чаша нарязани меки фурми (60 мл)
1/2 ч.л. фина хималайска сол (2 мл)

Инструкции:
Пълнеж: В мощен пасатор комбинирайте накиснатото кашу, водата, нектара от агаве, кокосовото масло, ванилията и лимоновия сок. Обработвайте, докато сместа е гладка и кремообразна. Заделете настрана.

Основа: В кухненския робот смесете орехите, стафидите и солта до получаване на гладка смес (без големи парчета). Притиснете върху дъното на форма за торта.

Изсипете пълнежа върху основата и замразете в продължение на най-малко 2 часа или докато чийзкейкът се е втвърдил по средата. Този десерт може да се направи предварително и да се съхранява във фризера до 1 месец. Когато сте готови да сервирате, извадете и оставете настрана, за да се размрази за 15 до 20 минути. Махнете страните и нарежете на парчета.

Вариация боровинков чийзкейк
Преди да започнете приготвянето на десерта, заделете 1 чаша (250 мл) от накиснатото кашу и 1/4 чаша (60 мл) от агаве нектара. Добавете в блендера заедно с 1/2 чаша (125 мл) боровинки. Пасирайте, покрийте и съхранете в хладилник. Когато чийзкейкът е замразен, размажете сместа отгоре и след това замразете в продължение на 3 часа.

Съвети
За да накиснете кашуто за тази рецепта, покрийте го с 8 чаши (2 л) вода, в продължение на 1 час. След това изплакнете с течаща студена вода. За да проверите дали чийзкейкът е готов, промушете го с клечка за зъби и ако излезе чиста, значи може да пристъпите към размразяването. Бон апети!

Използвана литература:
Gluten free recipe

Вижте също:

Кето мъфин с боровинки и ягоди

Кухня и рецепти / Десерти

Тези мъфини са много лесни за приготвяне и вкусът им е ненадминат. Пресните боровинки могат да се съчетаят с пресни ягоди за неустоим плодов вкус и аромат. Продуктите, които ще са ви нужни са: - 4 яйца - 1/2 ч.ч. кисело мляко (аз слагам понякога и малко сода, но не е задължително) - 1 с.л. ванилия - 3 ч.ч. бадемово брашно - 2/3 ч.ч. био сироп от фурми Biopont (или от цвят на кокос ) - 1 с.л. бакпулвер - 1 чаша боровинки и ягоди За...

Бърз десерт с тиква и чиа

Кухня и рецепти / Бърз десерт с тиква и чиа

В сезона на толкова полезен плод-зеленчук, като тиквата не можем да не ви предложим един много лесен и интересен десерт с нея. Тя има високо съдържание на каротиноиди и също така е нискокалорична, което я прави подходяща за диети и различни хранителни режими. Тя е богат източник на витамини от групата Б, калий, протеини, желязо. Необходими продукти: - около 500 гр. сварена или печена тиква - 1 бр. черен шоколад без захар - 1 с.л. чиа семена -...

Красива празнична салата с нар и рукола

Кухня и рецепти / Салати

Тази салата се приготвя бързо и лесно. Освен това може да се направи в различни варианти за празничните вечери. Необходими продукти: - зелена салата - може рукола, спанак, микс от зелени салати - нар - авокадо - дресинг - чери домати или сушени домати - по желание може да се добавят сирена или колбаси Начин на приготвяне : Ще ви е необходима плоска чиния, за да оформите салатата, като празничен венец. След това просто подредете...