"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Най-добрите домашно приготвени тортили

Автор: Cafe sucre farine
Последно обновяване на информацията: 10.09.2017 г.


Нашите домашни тортили са нежни, меки и ароматни. Добрата новина е, че може да бъдат направени по-рано и след това само да се затоплят преди сервиране.

И са супер лесни за приготвяне. Ако имате миксер с кука за тесто, можете да приготвите тестото за по-малко от пет минути (ако не е, може би десет най-много). След това всичко, което трябва да направите е да разстелете всяко парче на тънко, и да изпечете за една, две минути в горещ, сух тиган. След като сте опитали първата хапка, гарантираме ви, че никога няма да искате да консумирате отново предварително опаковани тортили.

Намират чудесно приложение като страхотни, супер тънки блатове за мини пици. Просто ги намажете леко със зехтин и добавете любимите си добавки за пица. Защо не пробвате с песто, малко прясна моцарела, парченца бекон и кедрови ядки и / или пресни билки. Печете за 4-5 минути или докато пицата има хрупкава златиста коричка.

Това може да се окаже една от най-вкусните пици, които някога сте имали удоволствието да опитате. Представете си как се прибирате у дома след натоварен ден и изваждате от фризера няколко от тортилите. Приготвяте прясна салата и индивидуална пица за всеки член на семейството и бъдете сигурни, че всеки от вашите любими хора, без оглед на възрастта, ще бъде истински очарован.

Може да използвате тортилите и за завиване на чудесни сандвич или сладко изкушение, като просто ги намажете с масло и поръсите с канелена захар. Намажете със зехтин и леко поръсете със сол. Изпечете добре и начупете получените сухари за вкусен дип, хумус, салса и др.

Време за приготвяне – 20 минути
Готвене – 40 минути
Общо – 1 час
Порции: 16

Съставки
• 3 чаши брашно
• 1 ч.л. хималайска сол
• 1 ч.л. сода за хляб
• ⅓ чаша растително олио
• 1 чаша топла вода

Инструкции
1. Смесете брашното, солта и содата и комбинирайте добре. Добавете маслото и водата в миксер и обработвайте на средна скорост за около 1 минута. Когато от сместа започне да се образува топка, намалете скоростта. Продължете, до получаване на гладко тесто.
2. Сложете сместа върху добре набрашнената работна повърхност. Разделете тестото на две, а след това всяка половината на още две, докато получите 16 сравнително равни части. Оформете всяко парче на топка и притиснете с дланта, колкото е възможно. Ако тестото е лепкаво, използвайте малко повече брашно. Покрийте разстланите топки от тестото с чиста кухненска кърпа и оставете да престои в продължение на 15 минути преди да продължите.
3. След този период, затоплете голям тиган на средно-висока температура. Разточете всяко парче тесто в кръг. Не слагайте неопечените тортили една върху друга.
4. Когато тиганът е добре нагогорещен, поставете по едно кръгче от тестото и оставете да се готви за около 1 минута или докато долната повърхност има няколко бледо-кафяви петна. На суровата страна ще забележите малки мехурчета. Ако тортилата покафенява твърде бързо, намалете температурата. За готвенето ма втората страна оставете около 30 секунди. За да запазите меки тортилите, съхранявайте в затворен плик.
5. Избърсвайте тигана между отделните порции, ако е започнало да се натрупва брашно.
6. Сервирайте топли или оставете да се охладят за по-нататъшна употреба, когато може да претоплите повторно.
7. Може да ги съхранявате в херметически затворени съдове при стайна температура в продължение на 24 часа, или може да ги замразите за по-дълго време. За замразяването, отделете тортилите с хартия за печене и ги поставете в затворен съд преди поставянето във фризера.

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Кето мъфин с боровинки и ягоди

Кухня и рецепти / Десерти

Тези мъфини са много лесни за приготвяне и вкусът им е ненадминат. Пресните боровинки могат да се съчетаят с пресни ягоди за неустоим плодов вкус и аромат. Продуктите, които ще са ви нужни са: - 4 яйца - 1/2 ч.ч. кисело мляко (аз слагам понякога и малко сода, но не е задължително) - 1 с.л. ванилия - 3 ч.ч. бадемово брашно - 2/3 ч.ч. био сироп от фурми Biopont (или от цвят на кокос ) - 1 с.л. бакпулвер - 1 чаша боровинки и ягоди За...

Бърз десерт с тиква и чиа

Кухня и рецепти / Бърз десерт с тиква и чиа

В сезона на толкова полезен плод-зеленчук, като тиквата не можем да не ви предложим един много лесен и интересен десерт с нея. Тя има високо съдържание на каротиноиди и също така е нискокалорична, което я прави подходяща за диети и различни хранителни режими. Тя е богат източник на витамини от групата Б, калий, протеини, желязо. Необходими продукти: - около 500 гр. сварена или печена тиква - 1 бр. черен шоколад без захар - 1 с.л. чиа семена -...

Красива празнична салата с нар и рукола

Кухня и рецепти / Салати

Тази салата се приготвя бързо и лесно. Освен това може да се направи в различни варианти за празничните вечери. Необходими продукти: - зелена салата - може рукола, спанак, микс от зелени салати - нар - авокадо - дресинг - чери домати или сушени домати - по желание може да се добавят сирена или колбаси Начин на приготвяне : Ще ви е необходима плоска чиния, за да оформите салатата, като празничен венец. След това просто подредете...